Dakar

Kees Koolen sterk naar P8, Karyakin pakt etappe en ligt op koers voor eindzege

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 januari 2017 21:54 • Print artikel

De Rus Sergey Karyakin wint de elfde etappe en pakt daarmee zijn tweede etappezege op rij. Met een voorsprong van 20 minuten en 41 seconden was hij zijn achtervolger Daniel Domaszewski de baas. De Pool, Rafal Sonik, kwam drie minuten en acht seconden na de Argentijn op een derde positie over de finish. Kees Koolen op zijn Barren Racer kwam binnen op de voorlopig zesde plaats op 39 minuten en 39 seconden na Karyakin. Uiteindelijk gingen er nog twee rijders onderdoor en werd zijn beloning de achtste plek.

Dakar 2017 Kees Koolen stage 11


Favoriet Axel Dutrie kende een onfortuinlijke race. Na een verschrikkelijke dag in de tiende etappe, waar hij drie uur verloor, zat het geluk ook nu niet achterop zijn Yamaha. Na 80 kilometer verloor hij een wiel en was hij vervolgens veel tijd kwijt met de reparatie. In het eerste gedeelte was de achterstand al één uur en tien minuten achter de leider in de wedstrijd Karyakin.

Kanshebber Ignacio Casale, winnaar van de achtste etappe, verloor bij het passeren van waypoint vier een dikke 25 minuten. De Dakaroverwinning voor de Chileen is hiermee zo goed als verspeeld.

In het algemeen klassement staat Karyakin fier bovenaan. Casale is zo goed als kansloos om de één uur zestien minuten en 24 seconden in te lopen in de laatste etappe. Kees Koolen staat vooralsnog op een negende plaats en lijkt binnen de top tien te blijven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS