Dakar

Kees Koolen sterk bezig deze Rally Dakar 2017 met zijn eigenbouw quad Barren Racer

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2017 16:49 • Print artikel

Ignacio Casale was de winnaar bij de quads in de lange achtste etappe van de Dakar 2017. De Chileen plaatste de snelste tijd van 5 uur 26 minuten en 46 seconden. De tweede plaats was voor Sergei Karjakin. Hij won de zevende etappe maar kwam in rit 8 binnen op 5 minuten en 39 seconden achterstand. Axel Dutrie plaatse zich met 7 minuten en zestien seconden net voor Kees Koolen. De Barren Racer die de vijfde etappe nog had gewonnen, had 3 minuten en 42 seconden meer nodig.

Dakar 2017 Kees koolen stage 8


Tot aan waypoint negen wist Koolen rond de tweede positie te blijven, maar langzaaam verloor hij wat meer tijd. Simon Vitse moest door mechanische problemen opgeven. Bas Nijen-Twilhaar reed een constante race. Hij verbleef de gehele tijd tussen posities veertien en zestien. In de slotfase was Nijhuis sneller en positioneerde zich als dertiende met een achterstand op de etappewinnaar van één uur 26 minuten en 36 seconden.

Karyakin staat op de bovenste trede in het algemeen klassement, gevolgd door Dutrie en Casale. Koolen staat op een mooie zesde plaats. De Can-Am van Twilhaar op de vijftiende positie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS