Dakar

Kees Koolen heeft de smaak te pakken in Dakar: "Het rijden ging ontspannen en soepel, ik heb niet gepusht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2018 13:45 • Print artikel

Kees Koolen heeft de smaak te pakken in de Dakar Rally 2018. De Nederlander doet mee vooraan het het klassement van de quads. In de eerste etappe eindigde hij als zesde en in de tweede etappe klasseerde Koolen zich als vijfde. De coureur op zijn Barren Racing quad blikt terug op zijn prestaties op dag 2. "Het was een zware dag door de duinen. Vijfde in de rit en vierde in de tussenstand. Dat zegt natuurlijk nog niks maar een goed begin is het wel."

Kees Koolen 2018 Dakar Rally Barren quad

"Het rijden ging ontspannen en soepel, ik heb niet gepusht en geen momentje gehad. We startten iedere 30 seconden met twee rijders, ik ging samen met Sonik van start die er meteen vandoor ging en mij in het stof zette. Onderweg zaten veel auto’s vast in de duinen die voor ons gestart waren. Voor velen van hen wordt Peru een zware opgave. De eerste 75 kilometer heb ik het rustig aan gedaan. Ik wilde eerst weten hoe zwaar het zou zijn want de tankstop was op 223 kilometer en met alleen maar los zand en duinen haal ik het niet als ik te hard zou pushen."

"Daarna kwam een lang snel stuk en dat heb ik gebruikt om weg te komen bij Sonik. Tot mijn verbazing bleef Gallego mij volgen op de snelle stukken maar gelukkig miste hij het allerlaatste way point voor de finish en ging terug om dat op te halen. Op de tankstop had ik nog slechts vijf liter brandstof over dus de strategie was goed. Na de tankstop was het nog 45 km en ben ik samen op gereden met Cavigliasso die 3 minuten voor me gestart was maar tegelijk met mij op de tankstop aan kwam."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS