Dakar

"In Abu Dhabi alles goed, in Qatar gecrasht en nu pech..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2015 12:15

De laatste etappe van de Pharaons Rally is niet de gewenste afsluiting voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar. Een aantal kilometer na het eerste checkpoint ging de turbo van de MINI ALL4 Racing kapot en konden Van Loon en Rosegaar niet sneller dan 70 kilometer per uur. Zij haalden wel de finish en stelden daarmee wederom punten voor de FIA World Cup for Cross Country Rallies zeker.

"We sluiten de marathon-reeks niet af zoals we wilden," vertelt Van Loon. "In de marathon-rally's kunnen we dubbele punten scoren. Abu Dhabi, Qatar, Egypte en Marokko zijn de marathon-rally's. In Abu Dhabi ging alles goed, Qatar zijn we helaas gecrasht en deze rally hebben we pech gehad. Deze rally laten we achter ons, ik ben tevreden met de dagen waarop het goed is gegaan. De pech heeft helaas ons niet het resultaat gebracht waarop we hoopten."

Rosegaar kijkt terug op een goede etappe, tot de turbo kapot ging: "We zaten er goed bij tot aan het checkpoint. De snelheid was goed en we reden foutloos. Een kapotte turbo kan altijd gebeuren, maar daardoor sluiten we de rally niet lekker af. We kijken uit naar de volgende rally, dan hebben we onze eigen auto weer terug."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS