Dakar

Hans Stacey maakt ruzie met een duintje

Uitgegeven door Peter Vader • 10 januari 2017 22:05 • Print artikel

“Een duintje van niks was het”, foetert Hans Stacey na de finish van de zevende etappe van de Dakar 2017. “Een klein rotding, maar ik reed er zo in vast. Mijn eigen stomme schuld.” Het duintje kostte Stacey een minuut of drie, dacht hij. De zesde tijd, op 7.10 van etappewinnaar Dmitri Sotnikov, had dus net zo goed de vierde kunnen zijn. “Daar baal ik wel een beetje van. Ik had gehoopt wat meer tijd goed te kunnen maken.”

Stacey maakt ruzie met een duintje

Toch was Stacey niet ontevreden. Integendeel zelfs. Hij voerde in de tot 140 kilometer ingekorte etappe het tempo van zijn MAN op. “Ik heb echt fijn gereden. De auto doet het goed. Ik heb ook bijna geen last meer van de slijmbeursontsteking in mijn schouder en mijn griepje ben ik ook bijna kwijt. Dat duintje is dus erg jammer, maar ik kan er alleen mezelf de schuld van geven.”

Versluis

De MAN stond wat schuin op de zandheuvel en dus ging de bemanning van Stacey er even uit om te kijken hoe de situatie was. “Voor de zekerheid”, vertelt Stacey. “We zijn er zelf uit gekomen.” De #504 had dus geen hulp nodig van EVM-teamgenoot Peter Versluis, die ondertussen voorbij kwam. “Even later zijn wij Peter weer voorbij gegaan”, zegt Stacey. Versluis finishte als vijftiende, zo’n zeven minuten achter Stacey.

In het klassement schoof Stacey een plaats op naar positie 7, maar het verschil met nummer 8 (Shibalov) is slechts 20 seconden. Versluis bleef op de negende plaats staan.

Versluis achterzijde

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS