Dakar

Gerard de Rooy met nieuwe truck: "Onafhankelijke wielophanging, automatische versnellingsbak en nieuw chassis"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2017 09:27 • Print artikel

Gerard de Rooy verwacht niet dat hij de Silk Way Rally 'wel eventjes' gaat winnen. Maar van zijn compleet vernieuwde Iveco Powerstar verwacht hij wel veel. "Optisch is er niet veel veranderd, maar alleen de cabine en de motor zijn nog hetzelfde. Al het andere is nieuw, met als belangrijkste bijzonderheden de onafhankelijke wielophanging, de automatische versnellingsbak en het nieuwe chassis", vertelde De Rooy. De nieuwe Iveco van De Rooy trekt veel bekijks. Martin van den Brink komt even kijken en de overburen van Kamaz moeten ook opvallend vaak heel toevallig in de buurt zijn. Gerard de Rooy ziet het glimlachend aan. "Zij zijn hier ook met allemaal nieuwe dingen die ze willen testen. Iedereen wel, geloof ik. Dat maakt het extra interessant, want het is een sterk veld van 21 trucks."

Gerard de Rooy

Wedstrijd is beste test
De Rooy ziet de Silk Way Rally, met in twee weken tijd 9500 kilometer over zeer uiteenlopend terrein in Rusland, Kazachstan en China, als de ideale vuurproef voor zijn nieuwe Iveco. In Marokko en Frankrijk maakte De Rooy zo rond de 2000 testkilometers met zijn nieuwe auto. "Goede tests, maar de beste test is een wedstrijd, op volle snelheid en met de druk erop. De auto goed inrijden en kijken wat er boven komt, dat is het doel. Dat wil niet zeggen dat we voor spek en bonen meedoen, integendeel. Als alles gaat zoals ik hoop dat het gaat, kunnen we zeker op het podium eindigen."

Rustig aan opbouwen
De Rooy is van plan de eerste week een beetje rustig aan te doen. "Ik wil het ritme opbouwen en de auto goed leren kennen. Met een nieuwe auto kom je altijd dingetjes tegen. De grote dingen hebben we er met het testen wel uitgehaald, maar de kleine dingetjes kom je pas in een rally tegen. Dat is prima, want daarvoor zijn we hier, maar ik wil wel China halen, waar de echte duinen zijn. Daar kunnen we zien wat de werkelijke potentie van de auto is."

met je vrienden de Formule 1 kijken met THE SUB® thuistap. Bekijk hier alle modellen! Voor elke keuken of man cave een stijlvolle SUB!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS