Dakar

Geen makkelijk klus Erik van Loon; doel podiumplaats in Dubai: "Kan zomaar een verrassing tussen zitten"

Uitgegeven door Johan Vis • 7 maart 2017 11:25 • Print artikel

Voorafgaand aan de eerste rally van 2017 na Dakar zet Erik van Loon hoog in. Samen met Wouter Rosegaar wil hij gaan voor een podiumplaats in de International Dubai Baja die donderdag tot en met zaterdag plaatsvind. Van Loon gaat van start met de Toyota Hilux, met startnummer 306, voor de Baja in de Al Qudra woestijn.

Van Loon

Van Loon weet dat het geen makkelijke klus wordt met vier Toyota’s, twee Mini’s en een Peugeot aan de start. “Maar ik zie wel kansen,” aldus Van Loon. “Twee weken geleden was de eerste ronde van de FIA World Cup in Rusland. Daar deden een paar van onze concurrenten aan mee, zij hebben dus wat meer wedstrijdritme. Maar normaal gesproken moeten wij voor deze rijders kunnen finishen. Dit is pas het tweede jaar dat deze rally een Cross Country rally is, daarvoor was het een normale rally met veel lokalen. Veel van deze Arabieren staan nu met een Cross Country auto aan de start, dus daar kan zomaar een verrassing tussen zitten. Ik kijk er naar uit om weer met de Toyota te gaan rijden.”

De rally begint op donderdag met een test en de keuringen voor Van Loon Racing. Op vrijdagochtend staat de eerste stage gepland van 91,66 kilometer. In de middag wordt de tweede stage van 82,24 kilometer verreden. Op zaterdag wordt er een stage gereden van 174,20 kilometer. “Het lijkt erop of we zaterdag de twee proeven van vrijdag aan een stuk rijden, zonder onderbreking,” aldus Rosegaar. “Ik weet nog niet zo goed wat ons te wachten staat. We zitten hoofdzakelijk in het zuidoosten van Dubai, daar is veel zand, dus echte navigatie, daar heb ik zin in!”

De eerste stage op vrijdag staat gepland rond de klok van 9:15 uur lokale tijd (6:15 uur Nederlandse tijd). Zaterdag finisht de rally rond 13:00 uur lokale tijd, de podiumceremonie vindt plaats omstreeks 17:00 uur (14:00 uur Nederlandse tijd). Van Loon en Rosegaar starten met nummer 306 op de Toyota Hilux.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS