Dakar

Frits van Eerd: "Die feshfesh komt zo onderhand mijn neus uit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2015 17:40

Frits van Eerd kondigde op de rustdag aan dat het zijn laatste Dakar in de vrachtwagen is en denkt aan de 24u van Le Mans. Daarom wil hij koste wat het kost de finish halen in de Dakar 2015. Het werd hem in de negende etappe niet gemakkelijk gemaakt in zijn Jumbo-truck, met 400 van de 450 kilometer stuiteren en butsen. Dat leverde twee kapotte velgen op. XDakar-teamgenoot Peter van den Bosch kreeg het helemaal te verduren. Door een kapotte versnellingsbak kroop hij in de eerste versnelling door de proef.

Voor zover bekend had Van den Bosch om drie uur ’s nachts (zeven uur Nederlandse tijd) het bivak nog niet bereikt. Wat wel bekend is, is dat hij al vroeg in de etappe te kampen kreeg met een kapotte versnellingsbak. Eimbert Timmermans kon de truck weer rijdend krijgen, maar Van den Bosch kon de hoogste versnellingen niet gebruiken. Dat werd steeds minder. Was het verhaal aanvankelijk nog dat hij maximaal 40 kilometer per uur kon rijden, het laatste bericht was dat hij nog slechts in de eerste versnelling door de feshfesh en over de stuiterpaden kon kruipen.

Frits van Eerd verging het beter, al ging het ook bij hem niet vanzelf. “Wat een vervelende proef. 50 kilometer kapot gereden duinen en daarna 400 kilometer stuiteren en butsen. Echt niks aan. De feshfesh komt me zo onderhand mijn neus uit. Onderweg heb ik twee velgen kapot gehad en de turbo deed weer moeilijk. Het zijn zware laatste loodjes, maar het einde komt in zicht. Ik zal echt blij zijn als we in Buenos Aires zijn. Morgen (vandaag, red) gaan we weer de hoogte in. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS