Dakar

FOTO'S: X-Raid presenteert gloednieuwe Mini John Cooper Works buggy: "Grootste project uit de historie van X-Raid"

Uitgegeven door Johan Vis • 23 november 2017 12:58 • Print artikel

X-Raid start in de 40e editie van de Dakar Rally met een gloednieuwe Mini John Cooper Works Buggy naast de welbekende X-Raid Mini. Het Duitse team hoopt in Zuid-Amerika met de achterwiel aangedreven Mini John Cooper Works Buggy de strijdt aan te kunnen gaan met de Peugeot's en Toyota's. Ook met de verbeterde vierwiel aangedreven X-Raid Mini moeten de rijders hoge ogen gooien in het klassement.

Mini John Cooper Works Buggy 2018

X-Raid teambaas Sven Quandt meldt het volgende over de nieuwe uitdaging met Mini: “Dit is het grootste project uit de historie van ons bedrijf. We hebben er extreem hard aan gewerkt."

Mini John Cooper Works Buggy 2018

De nieuwe John Cooper Works Buggy is een diesel die wordt aangedreven door een 3.0 liter zescilinder met een vermogen van 340 pk en een maximaal koppel van 800 Nm.

Mini John Cooper Works Buggy 2018

Het bodywork is gemaakt van carbon en kevlar, waarbij er qua uiterlijk niet alleen naar een zo optimaal mogelijke aerodynamica is gekeken, maar ook de klassieke designstijl van MINI in het achterhoofd is gehouden met een opvallend uiterlijk tot gevolg.

Mini John Cooper Works Buggy 2018

Mini X-Raid rijdt de Dakar Rally vanaf 6 januari met zeven bolides. Mikko Hirvonen, Bryce Menzies en Yazeed Al-Rajhi gaan rijden met de splinternieuwe buggy. De vierwiel-aangedreven Mini worden bestuurd door Orlando Terranova, Nani Roma, Jakub Przygonski en Boris Garafulic.

Mini John Cooper Works Buggy 2018

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS