Dakar

Flink ingekorte zevende etappe prooi voor Peterhansel, Van Loon buiten de top 10

Uitgegeven door Johan Vis • 9 januari 2017 20:07

UYUNI – Stephane Peterhansel heeft bij de start tweede week van de Dakar Rally uitstekende zaken gedaan. Zo won de Fransman niet alleen de flink ingekorte zevende etappe van La Paz naar Uyuni over slechts 141 kilometer aan special stage, ook verstevigde hij zijn leiding door weer enkele seconden uit te lopen.

Stephane Peterhansel

Nadat eerder al de vijfde etappe werd ingekort en de zesde zelfs werd geschrapt, begon de zevende etappe ook met flinke aanpassingen. Door wederom slecht weer in Bolivia werd de special stage van 322 kilometer ingekort naar 161 kilometer. Echter bij de start van de dag dit met nog eens 20 kilometer aangepast.

De naaste belager in het algemeen klassement bij de auto’s, Sebastien Loeb, finishte op 48 seconden achterstand en ligt nu op 1 minuut 57 seconden achterstand op zijn landgenoot in het klassement. Nani Roma, die in de etappe slechts vijfde werd, staat nog wel op de derde positie in het algemeen klassement in zijn Toyota Hilux, echter wel met meer dan elf minuten achterstand.

Voor de Spanjaard finishten teamgenoot Giniel de Villiers op de derde positie, terwijl Mikko Hirvonen met zijn vierde positie de top vijf in Uyuni afsloot.

De tweede week begon minder bij Peugeot voor Cyril Despres. De Fransman verloor veel tijd op teamgenoot Stephane Peterhansel en kwam slechts als zevende over de finish.

Erik van Loon begon de slotweek van de Dakar Rally buiten de top tien. De Nederlander in de Belgische Overdrive Racing Toyota slaagde in de zevende etappe er niet in om in de top tien te finishen. De twaalfde plek was er uiteindelijk voor Van Loon en navigator Wouter Rosegaar.

De andere Nederlanders in het autoklassement, Maik Willems, Tim en Tom Coronel, zijn op moment van schrijven nog op de etappe.

Nog maar 1 dag! Heb je al een lot voor de Staatsloterij van 10 januari?