Dakar

Etappewinst Loeb, Mister Dakar Peterhansel heeft beste papieren voor zege Dakar 2017

Uitgegeven door Johan Vis • 13 januari 2017 21:15 • Print artikel

RIO CUARTO – Sebastien Loeb won de elfde etappe van San Juan naar Rio Cuarto in de 2017 Dakar Rally. De Fransman deed wat hij moest doen om de druk op zijn teamgenoot Stephane Peterhansel te behouden in de slot etappe richting Buenos Aires om nog kans te maken op de eindzege.

Peugeot Sport Dakar 2017

Ondanks de sterke start van Loeb in het eerste deel van de special stage, waar de Peugeot-rijder op gegeven moment +2 minuut en 56 seconden inliep op zijn teamgenoot, was uiteindelijk het verschil aan het eind van het tweede deel van de special stage slechts + 18 seconden.

Doordat Stephane Peterhansel, uiteindelijk tweede in de tiende etappe, in het tweede deel van de special stage een tegenaanval plaatste is het verschil tussen beide teamgenoten bij de Franse equipe 5 minuten en 32 seconden met nog één etappe voor de boeg. Daarmee heeft ‘Mister Dakar’ de beste papieren in handen om zijn dertiende eindzege in de Dakar Rally op zijn naam te schrijven.

Het tempo van beide Peugeot-rijders lag dermate hoog over de 292 kilometer aan special stage, dat de resterende top vijf op flinke achterstand werd gereden. Zo streden Cyril Despres, Yazeed Al Rahji, Orlando Terranova en Giniel Villiers om de laatste podiumplek deze etappe, waarbij X-Raid Mini rijder Terranova uiteindelijk de derde positie innam op + 6 minuten en 37 seconden van Loeb en Peterhansel.

Giniel de Villiers finishte uiteindelijk op de vierde positie, terwijl Yazeed Al Rahji in de X-Raid Mini Cyril Despres aftroefde als het gaat om het afsluiten van de top vijf.

In de tiende etappe zagen we Erik van Loon weer op volle snelheid vooraan mee doen. De Nederlander finishte de een na laatste etappe als zevende in de Toyota Overdrive Toyota op + 13 minuten en 48 seconden achterstand.

Maik Willems en Robert van Pelt in de andere Toyota Hilux en Tom en Tim Coronel zitten bij schrijven nog op de special stage van de tiende etappe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS