Dakar

Erik van Loon en Wouter Rosegaar trappen op het gaspedaal: "Een hele goede wedstrijd"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 30 augustus 2016 18:01

Ondanks het niet behalen van het podium, zijn Erik van Loon en Wouter Rosegaar tevreden met de vijfde plaats in de Baja van Polen. Extreme snelheden, bijzonder veel stof en zeer snelle lokale rijders, dat vormt het beeld van de wedstrijd. De harmonie in de auto en in het team is zeer goed tijdens de rally. Dat is goed nieuws voor de komende Dakar Rally 2017.

Erik van Loon Baja Poland Mini P5

“We hebben een hele goede wedstrijd gereden,” vertelde Erik van Loon. “Het resultaat oogt anders, maar niet eerder zijn Wouter en ik zo hard gegaan. Met de auto hebben we wat probleempjes gehad qua balans en afstellen. Gedurende het weekend hebben we goed gekeken en overlegt wat we kunnen veranderen. En uiteindelijk rijden we met een goede auto. We hebben dus veel geleerd en een goede rally gereden. De lokale rijders hebben hier enorm voordeel, maar we kunnen alleen maar tevreden zijn.”

Rosegaar had het druk met zijn roadbook: “Op de eerste proef was het roadbook slecht, dat heb ik in de tussentijdse service aangepast. Dat was een hele verbetering voor de tweede doorkomst. Maar de communicatie met Erik in de auto was voortreffelijk en ook binnen het team was de sfeer uitstekend. Een goed en leerzaam weekend voor ons, ik kijk uit naar Marokko in oktober.”

Einduitslag
1. Nasser Al-Attiyah – Matthieu Baumel / Toyota Hilux 4:59:16
2. Krystzof Holowczyc – Lukasz Kurzeja / Mini All4 Racing +1m21s
3. Marek Dabrowski – Jacek Czachor / Toyota Hilux +8m19s
4. Jakub Przygonski – Tom Colsoul / Mini All4 Racing +11m25s
5. Erik van Loon – Wouter Rosegaar / Mini All4 Racing +12m43s

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS