Dakar

Dakar Rally 2016 door drie verschillende landen, trucks voor het eerst door Bolivia

Uitgegeven door Johan Vis • 22 april 2015 14:14

De A.S.O. heeft vorige week donderdag tijdens de officiële persconferentie in Parijs de route voor de Dakar Rally van 2016 onthuld. De zwaarste rally ter wereld start volgend jaar op 3 januari in Chili en eindigt op 16 januari in Argentinië. De startplaats is de Peruaanse hoofdstad Lima, waarna men finisht in de Argentijnse stad Rosario. Naast Chili en Argentinië reist de karavaan ook door het Zuid-Amerikaanse land Bolivia.

Dakar Peugeot

Waar de afgelopen edities de Dakar Rally langzaam van start ging, krijgen de deelnemers in de editie van 2016 met de start in Lima direct te maken met de zware zandduinen. De organisatie hoopt hiermee de echte experts direct een plezier te doen. Eerder deed de Dakar Rally in 2012 en 2013 de Peruaanse hoofdstad Lima aan.

De rustdag is op 10 januari 2016 in de Argentijnse stad Salta, waarvoor men eerst door Bolivia moet kruisen met haar uitgestrekte zuid vlaktes en doldwaze Dakar-liefhebbers. Nieuw dit jaar is dat de trucks ook door Bolivia trekken, eerder waren het alleen de motoren, quads en auto’s die naar Bolivia trokken.

De route van de Dakar Rally 2016:
Dakar ROute 2016

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS