Dakar

Dakar Rally 2015: Debutant Matthias Walkner wint, Vogels krijgt vleugels

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 6 januari 2015 16:03

CHILECITO- De Oostenrijkse debutant Matthias Walkner heeft tot grote verrassing van velen de derde etappe gewonnen. De voor het KTM team uitkomende Walkner bleef in de etappe van San-Juan naar Chilecito in een rit van 220 kilometer zijn Spaanse teamgenoot Marc Coma 40 seconden voor. De derde plaats ging naar de winnaar van gisteren Joan Barreda. Hans Vogels werd net als gisteren de beste Nederlander en eindigde op de 22e plaats. Frans Verhoeven zat ruim 6 minuten achter Vogels en kwam als 32e over de streep.

Dakar 2015 Debutant Matthias Walkner wint etappe 3

Na drie etappes hebben we nu drie verschillende winnaars gehad en blijft het veld redelijk dicht bij elkaar. In het algemeen klassement blijft Barreda aan leiding met 5 min 53 voorsprong op de Portugees Goncalves. De winnaar van vandaag Walkner klimt naar de derde positie, op 10 min 33, met op enkele seconden Marc Coma op plek vier.

Hans Vogels heeft weer een plekje goedgemaakt en staat nu op de 22e positie met een achterstand van precies 55 minuten terwijl Frans Verhoeven terug te vinden is op plaats 29.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS