Dakar

Dakar Rally 2015: Barreda toont karakter met etappewinst, Hans Vogels P10

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 14 januari 2015 21:58

SALTA - Joan Barreda heeft vandaag laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is door de tiende etappe in de Dakar 2015 te winnen. Na de pech van afgelopen maandag, waardoor hij geen kans meer maakt op de eindoverwinning liet de Honda-rijder zien dat een etappezege er nog steeds inzat.

Joan Barreda Dakar 2015

De leider in het klassement Marc Coma eindigde op anderhalve minuut van de winnaar maar belangrijker voor hem is dat hij zijn voorsprong op zijn achtervolger Goncalves weer wat heeft uitgebreid tot zeven en halve minuut. De derde man in het klassement Quintanilla verloor wat tijd en voelt nu de hete adem van Toby Price in zijn nek. Die staat vierde 24 seconden van de Chileen.

Hans Vogels is van plan een goede tweede week te rijden van Dakar en vandaag ging dat weer volgens plan door als tiende te eindigen. Hij verkleint hiermee zijn achterstand op de nummer tien in het klassement, de Franman Olivier Pain, met een paar minuten tot 31 minuten.

Frans Verhoeven, die gisteren meldde dat dit zijn laatste Dakar is als coureur, eindigde op de negentiende plaats en bezet hierdoor de achttiende plaats in het klassement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS