Dakar

Dakar Quads: Alexis Hernandez wint rit naar Bolivia, Kees Koolen vecht mee in de kopgroep + UITSLAG

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2018 04:45

De Dakarkaravaan ging voor de zesde etappe van de Dakar 2018 van Peru naar Bolivia. De zege bij de quads ging deze keer niet naar Ignacio Casale. De Chileen werd vierde in de zesde etappe en gaat de rustdag in op de eerste plek in het algemeen klassement met ruim veertig minuten voorsprong op de eerste achtervolger Alexis Hernandez, die zevende werd in de proef op 4m.28s van de dagwinnaar Jeremias Gonzalez Ferioli uit Argentinië. Kees Koolen streed op zijn Barren-racer weer goed mee tussen alle toppers en eindigde als achtste. Dat is ook de plek, die de Nederlander inneemt in het algemeen klassement. Jammer dat Koolen zoveel tijd verloor in de derde etappe in Peru, anders had hij richting het podium kunnen staan. Maar als telt niet in de motorsport. Zijn waterdrager Bastiaan Nijen Twilhaar finishte de rit op de 29e positie.