Dakar

Dakar 2018: Cavigliasso wint, Karyakin valt uit en geeft Casale vrij spel, sterke inhaalslag Kees Koolen + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 januari 2018 18:49 • Print artikel

De vijfde etappe van de Dakar 2018 heeft er bij de quads flink ingehakt. De dagzege ging naar de Argentijn Nicolas Cavigliasso. Hij was Ignacio Casale 1 minuut en 23 seconden te snel af. Alexis Hernandez die deze editie al meerdere malen in de top drie staat ferm op P3. Kees Koolen maakte een goede indruk. De Nederlander op de Barren-quad stormde na zijn tegenvallers in de afgelopen dagen naar voren en finishte op P7.

Kees Koolen Dakar Barren Racing

De grootste verrassing bij de quads vandaag was toch wel de uitval van Sergei Karyakin. De Rus die vanaf dag 1 al één directe bedreiging was voor de gedoodverfde favoriet Casale moest vandaag afscheid nemen en zich terugtrekken uit de veertigste editie van de rally. Een gebroken arm was de oorzaak dat de nummer twee in het klassement uitviel.

Kees Koolen die gisteren als vijftiende binnenkwam maakte enorm veel goed door een zeer stabiele route te rijden. De gehele tocht was de Nederlander op sterk dreef en de laatste twee waypoints bleef zijn achterstand van 12 minuten en één seconde zelfs gelijk. Bij de finish bleek hij een achterstand te hebben op de winnaar van 21 minuten en 4 seconden.

Jan Bastiaan Nijen Twilhaar reed net als Koolen solide. Dit was al kort na de start terug te zien, waar hij al snel inliep op de voorgangers. De Nederlander had 56 minuten en 3 seconden meer nodig dan dagwinnaar Nicolas Cavigliasso en klasseerde zich keurig als dertiende.

Uitslag etappe 5 Dakar 2018 Quads.

1. Nicolas Cavigliasso    	4h12m47s
2. Ignacio Casale +00:01:23
3. Alexis Hernandez +00:06:35
7. Kees Koolen +00:21:04
13. Jan Bastiaan Nijen Twilhaar +00:56:30


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS