Dakar

Dakar 2017: Weer zege voor Barreda, Sam Sunderland verliest tijd, maar concurrenten nog meer

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 12 januari 2017 21:39

SAN JUAN - Nadat de negende etappe in de Rally Dakar 2017 afgelast werd wegens de overtollige regenval gingen de coureurs vandaag onderweg van Chilecito naar San Juan. Het was Honda-fabrieksrijder Joan Barreda Bort die bezig is aan een inhaalrace en zijn derde etappezege in de 2017 editie van Dakar behaalde.

barreda

Voor de leider in het klassement de Brit Sam Sunderland verliep de etappe een stuk minder. Hij verloor in het begin ruim een kwartier en deze achterstand bleef hij houden op Barreda. Gelukkig voor Sunderland wisten zijn directe achtervolgers de Chileen Paulo Quantanilla en de Fransman Adrien van Beveren hier niet van te profiteren want zij zaten in de hoek waar de klappen vielen. Dat betekent ook dat de overige podiumplekken op dit moment bemand worden door twee andere KTM's. Te weten de Oostenrijker Matthias Walkner en de verrassende Spanjaard Gerard Farres Guell.

Mocht de Spanjaard deze plek vast weten te houden dan zou dit voor hem zijn beste prestatie zijn uit zijn Dakar-loopbaan waar tot nu toe een zevende plaats in 2012 zijn beste prestatie is.

Van de drie Nederlandse rijders is bekend dat ze nog onderweg zijn en Robert van pelt zo rond de 50e plaats rondrijdt en Maikel Verkade en Arjan Bos rond de 90e plaats rondrijden.

In het algemeen klassement blijft Sunderland de leider voor Walkner en Farres Guell .Dagwinnaar Barreda maakt een sprong van plek negen naar vijf en blijft door zijn twee overwinningen op rij uitzicht houden op het podium.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS