Dakar

Dakar 2017: Verrassende winnaar bij de motoren, Maikel Verkade beste Nederlander

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 9 januari 2017 19:50 • Print artikel

De Amerikaanse Honda-rijder Ricky Brabec heeft de zevende etappe van de Dakar 2017 van La Paz naar Uyuni gewonnen. De 25-jarige coureur die bezig is aan zijn tweede Dakar (in 2016 werd hij negende red.) bleef zijn Portugese teamgenoot Paulo Goncalves bijna twee minuten voor. Die op zijn beurt bijna drie minuten voorsprong had op de leider in het algemeen klassement Sam Sunderland op de fabrieks-KTM.

honda dakar

Sunderland zal er geen moeite mee hebben dat de twee Honda-rijders voor hem eindigde. Ze zijn op dit moment geen gevaar voor de Brit die zijn voorsprong wel wist te vergroten op Quintanilla en Van Beveren. De Chileense Husqvarna-rijder en de voor Yamaha uitkomende Fransman verloren beiden tien minuten op Sunderland.

Van de Nederlandse rijders was Maikel Verkade op zijn KTM de beste landgenoot. Hij eindigde met ruim 33 minuten achterstand op winnaar Brabec op een uitstekende 41e plaats, terwijl "kistrijder' Robert van pelt als 55e binnenkwam.

Zoals genoemd vergroot Sam Sunderland zijn voorsprong op zijn directe concurrenten. Quintanilla volgt inmiddels op twaalf minuten terwijl Adrien van Beveren iets meer dan zestien minuten achterstand heeft.

De Nederlanders Verkade en Van Pelt staan gebroederlijk achter elkaar in het klassement. Maikel Verkade vinden we terug op positie 47 terwijl Robert van Pelt op plek 48 genoteerd staat.

In het "Malle Moto"-klassement oftewel de kistrijders vinden we Robert van Pelt terug op de vierde positie. Hij heeft nog mogelijkheden genoeg om te klimmen. De nummers twee en drie staan binnen 35 minuten van Van Pelt. Alleen de leider in het klassement, de Est Toomas Triisa op een Husqvarna, staat mijlenver voor op de rest. Zijn voorsprong op de nummer 2 is al 4 uur en 20 minuten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS