Dakar

Dakar 2017: Maik Willems krijgt tijd terug na rechtzetten ambulance

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 januari 2017 20:47 • Print artikel

Bastion Hotels Dakar Team coureur Maik Willems van het Bastion Hotels Dakar Team heeft na het rechtzetten van een omgevallen ambulance zijn verloren tijd teruggekregen. Een auto die voor hen deed of er niets aan de hand was en reed gewoon door. Willems liet dit niet over zijn kant gaan en stak de helpende hand uit. Het ridderlijke assisteren van Willems kostte hem een kwartier, deze vroeg hij terug aan de wedstrijdleiding. Na wat vijven en zessen werd hij beloond en kreeg de verloren minuten terug.

Dakar 2017 Maik Willems Stage 10


Tijdens de etappe zelf ging niet alles van een leien dakje, een gebroken aandrijfas in het eerste gedeelte zorgde ervoor dat alleen de achterwielaandrijving werkte. Ondanks wat moeilijkheden onderweg verliest het team de moed niet en genoten van de rit. “De proef was echt ontzettend mooi”, vond Willems. “Er zaten hele mooie stukken trial tussen. Zo steil dat ik af en toe wel even moest slikken. Echt bijzonder.”

Met een finish op de 28ste plaats in de tiende etappe heeft het Bastion Hotels Dakar Team ook plaats 28 in het algemeen klassement.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS