Dakar

Dakar 2017: Joan Barreda geeft teken van leven, Robert van Pelt binnen als 41e, Sunderland leidt

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 10 januari 2017 22:25

Tijdens de achtste etappe in de Dakar 2017, die van Uyuni naar Salta ging, heeft Joan Barreda weer eens een teken van leven gegeven. De winnaar van de derde etappe wist het tweede deel van de ingekorte monsteretappe winnend af te sluiten. De fabrieksrijder van Honda behaalde hiermee zijn vijftiende etappezege tijdens de Dakar Rally. Op de plaatsen twee en drie kwamen de beide KTM-rijders Matthias Walkner en Sam Sunderland binnen. Ze hadden een achterstand van bijna vier minuten op winnaar Barreda. Voor Sunderland betekent deze derde plaats weer een grote stap naar zijn eerste Dakar-zege doordat hij zijn directe achtervolgers op grotere achterstand zette. De nummer twee Pablo Quintanilla verloor bijna drie minuten en de nummer vier, de Fransman Van Beveren, kan zelfs ruim zes minuten bij zijn achterstand opstellen.

Robert van Pelt Dakar 2017

Voor de Nederlandse coureurs was het een wisselende dag. Zaten ze gisteren nog dicht bij elkaar, vandaag was Robert van Pelt weer lekker op dreef en sloot de etappe af als 41e. Maikel Verkade moest helaas wat meer tijd toegeven en kwam als 68e over de finish. De derde nog in de race zijnde landgenoot, Arjan Bos, was op het moment van schrijven nog niet binnen maar reed rond op de 92e plaats.

Voor het algemeen klassement houdt het in dat Sam Sunderland weer wat minuten sprokkelt ten opzichte van Quintanilla en Van Beveren, terwijl we zijn Oostenrijkse teamgenoot Walkner terugvinden op de vierde plaats. De winnaar van vandaag Joan Barreda bleef op de negende plaats staan in het algemene klassement.

Robert van Pelt schoof een plaatsje op in het klassement en staat nu 46e, terwijl Maikel Verkade blijft staan op de 48e positie.