Dakar

Dakar 2017: Gaten in de weg van zo’n drie meter diep en tien meter breed zijn zeker geen uitzondering

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 januari 2017 10:45 • Print artikel

Als de deelnemers succesvol de finish van de etappe hebben gehaald dan ontvangen ze naast een felicitatie ook het roadbook van de volgende dag. Er kunnen echter wijzigingen of aanpassingen nodig zijn, zoals we hebben ervaren kunnen tijdens deze Dakar 2017 dat de omstandigheden drastisch veranderen door bijvoorbeeld het weer.

Dakar 2017 TopTrucks


De organisatie stuurt teams vooruit die situatie ter plaatse bekijken, en indien het onverantwoordelijk wordt geacht een bepaalde sectie te rijden worden alternatieven gezocht en als het echt niet anders kan, helaas stukken stage geschrapt.

Het is in landen als Argentinië en Bolivië heel goed mogelijk dat door zware regenval hele weggedeelten worden weggevaagd. Gaten in de weg van zo’n drie meter diep en tien meter breed zijn zeker geen uitzondering. De organisatie zal op basis van veiligheid, je wilt tenslotte niet met 100 kilometer per uur in een dergelijk gat rijden, een alternatieve route zoeken.

Deze laatste moment wijzigingen en instructies moeten aan de teams worden doorgegeven, Elke avond is er daarom om acht uur bij “El Central” op het Bivak de rijders. Hier worden de laatste aanwijzingen en wijzigingen aan de teams doorgegeven. El Central is zoals de naam betaamt centraal in het bivak opgesteld bij de kantine en de informatieborden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS