Dakar

DAKAR 2017: Al-Attiyah wint eerste etappe ondanks brand, Van Loon opent met top-10 klassering

Uitgegeven door Johan Vis • 2 januari 2017 16:02

ASUNCIÓN - Nasser Al-Attiyah heeft bij de auto’s de eerste etappe van de Dakar Rally 2017 op zijn naam geschreven. De Qatari bleef over de 39 kilometer lange special van Asunción naar Resistencia de Spanjaard Xavier Pons op 24 seconden voor.

Nasser Al-Attiyah

Het ging niet allemaal soepel voor de Qatari aan het begin van de zwaarste rally ter wereld. Zo kwam hij uiteindelijk op sleeptouw bij teamgenoot Giniel de Villiers de finish over in Resistencia nadat er brand was geconstateerd onder de motorkap van de Hilux.

De derde tijd werd genoteerd door Nani Roma. De Spanjaard gaf 29 seconden toe op de tijd van zijn teamgenoot bij het Belgische Overdrive. De eerste Peugeot en de torenhoge favorieten bij de auto’s vinden we terug op de vierde positie. Carlos Sainz noteerde vierde tijd op iets meer dan dertig seconden achterstand, de top vijf werd afgesloten door Giniel de Villiers.

Andere grote namen voor zeges of het eindklassement dienden zich in de top tien, zo finishte Sebastien Loeb op de zesde positie gevolgd door Yazeed Al-Rajhi. De achtste en negende positie werden ingenomen door Cyril Despres en Mikko Hirvonen.

Erik van Loon, die een gooi doet naar een top vijf klassering in het eind klassement deze Dakar Rally, finishte de eerste etappe op een tiende positie. De Nederlander kwam +1 minuut en 22 seconden te kort op de tijd van Nasser Al-Attiyah.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS