Dakar

Dakar 2016: Eerste slag is een daalder waard, Ten Brinke wint voor Sainz bij de auto's

Uitgegeven door Johan Vis • 2 januari 2016 21:32

BUENOS AIRES - Bernhard ten Brinke heeft de proloog van de Dakar Rally van 2016 op zijn naam geschreven door drie seconden sneller te zijn over de 11 kilometer dan favoriet Carlos Sainz in de Peugeot 2008 DKR. De Nederlander noteerde een tijd van 6 minuut en 8 seconden waarbij de gehele top tien op slechts tien seconden van elkaar stond.

Bernhard ten Brinke Dakar Rally 2016 proloog

Achter Ten Brinke en Sainz noteerde Xavier Pons verrassend de derde tijd in de Ford Ranger. De top vijf werd gecompleteerd door Nasser Al-Attiyah in de X-Raid Mini op de vierde positie gevolgd door Marek Dabrowski in een Toyota Hilux.

Dakar winnaar van 2014, Nani Roma, noteerde de zesde tijd, Miko Hirvonen de zevende tijd, Giniel de Villiers de achtste tijd, Stephane Peterhansel de negende tijd en de top tien werd afgesloten door Sebastien Loeb. Overigens kende de Fransman wat kleine probleempjes op de proloog.

Erik van Loon, de tweede Nederlander die voor een top klassering kan gaan, kende wat problemen na een jump waar zijn motor afsloeg. Uiteindelijk finishte de Nederlander op de achttiende positie, maar verloor wel wat kostbare seconden op de concurrentie.

Maik Wiilems, Tim Coronel en Tom Coronel finishten op een respectievelijk 35e, 43e en 52e positie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS