Dakar

Dakar 2015: Zware dag voor Robby Gordon van Chili naar Argentinië

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 15 januari 2015 12:49

Salta, Argentinië - Robby Gordon had een zware dag achter de rug tijdens de tiende etappe in Le Dakar 2015, waarin hij uiteindelijk 21e werd, met een etappe die liep over de hoge bergen langs de Chileens-Argentijnse grens.

Gordini Robby Gordon Dakar

Gordon's race 10 van 4 uur, 8 minuten en 31 seconden was 18 minuten en 32 seconden achter de etappewinnaar Nasser Al-Attiyah. Orlando Terranova uit Argentinië eindigde als tweede, 1 minuut en 35 seconden achter en Yazid Alrajhi uit Saoedi-Arabië werd derde, op 3 minuten en 39 seconden achterstand op Al-Attiyah.

Gordon blijft twintigste algemeen in de Rally, en heeft 7 uur, 41 minuten en 25 seconden achterstand op Al-Attiyah. Tijdens de wedstrijd van woensdag waren er weer een aantal uitvallers zodat dat aantal inmiddels is opgelopen tot 50 procent, met slechts 71 van de 138 deelnemers aan de start. Nani Roma is een van de rijders die de rally moest verlaten na een zware crash waarbij de MINI meerdere keren over de kop sloeg.

Op donderdag zullen de auto’s rijden van Salta naar Termas de Rio Hondo. Na een 326 km lange verbindingsroute, zullen zowel rijder als navigator hun volledige concentratie nodig hebben op de 194 km korte special omzoomd met bomen tot een goed einde te brengen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS