Dakar

Dakar 2015 voor doorzetters: "Wij zijn helemaal kapot, nog een paar lange dagen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2015 18:14

“Zo’n etappe, de dag na de rustdag. Dat is toch niet normaal?” Fried van de Laar was blij dat de negende etappe van de Dakar Rally 2015 erop zat. 450 kilometer stuiteren in het stof, dat was niet zijn idee van een leuke Dakardag. Hij was niet de enige in het bivak in Calama die die mening was toegedaan.

Fried van de Laar had er eigenlijk weinig over te vertellen. Het was lang en vervelend, met heel veel feshfesh, stenen, geulen en greppels en waypoints die verstopt lagen op onmogelijke plaatsen. “Maar we hebben ze allemaal. Onze Ben heeft weer perfect genavigeerd. Ik ben trots op die jongen. Het was een lange, zware dag. Al dat gestuiter. Er was echt niks aan.”

Het eerste deel van de proef, in de duinen, was al lastig, omdat die helemaal kapot zijn gereden doordat er vier dagen trucks doorheen zijn gegaan. “We hebben elke centimeter duin daar nu wel gezien.”
Omdat het zo’n lange stuiterdag was, deed Van de Laar het kalm aan. “Wij zijn helemaal kapot, maar de truck heeft niet veel geleden. Ik ben er zuinig op. Er staan ons nog een paar lange dagen te wachten. Daar moet ‘ie nog doorheen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS