Dakar

Dakar Rally 2015: Top vijf Bernhard ten Brinke, Van Loon verdedigt P4, dagzege Terranova

Uitgegeven door Johan Vis • 16 januari 2015 19:47

ROSARIO – De voorlaatste etappe van de Dakar Rally van Termas De Rio Hondo naar Rosario werd een prooi voor Orlando Terranova. De Argentijn won opnieuw voor zijn thuispubliek, nadat hij dit ook al in de eerste week voor elkaar wist te boxen. Op 30 seconden achterstand finishte Vladimir Vasilyev op de tweede positie gevolgd door Emiliano Spataro. De Argentijn zorgde voor de grootste verrassing door in zijn Renault naar de derde tijd te rijden op slechts +1m.29s. van landgenoot Terranova.

Orlando Terranova Dakar 2015

Bernhard ten Brinke rijdt een ijzersterke Dakar Rally en ook in de twaalfde etappe noteerde hij een prachtig resultaat. De Nederlander die uitkomt in de Overdrive Toyota Hilux reed naar een vijfde positie en zag voor hem klassementsleider Nasser Al-Attiyah op de vierde positie eindigen.

De totale top zes zat in de twaalfde etappe slechts twee minuten van elkaar. Een extreem verschil na een special stage van 298km.

De tweede Nederlander binnen de top tien in het algemeen klassement, Erik van Loon, reed wederom constant rond om zijn historische vierde positie te verdedigen. In de twaalfde etappe kreeg de Mini-rijder een lekke band en reed naar een dertiende positie op slechts +9m.02s. achterstand van etappewinnaar Orlando Terranova.

Carlos Sousa reed in zijn Mitsubishi naar de zesde positie met achter hem de enige hoog geplaatste Peugeot van Stephane Peterhansel. De resterende drie posities tot de top tien werden ingenomen door Krzysztof Ho³owczyc op de achtste positie, Robby Gordon op de negende positie en Aydin Rakhimbaev op de tiende positie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS