Dakar

Dakar 2015: Nederlanders Hans Vogels en Frans Verhoeven goed van voren

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 15 januari 2015 23:01

TERMAS RIO HONDO – De Sloveen Ivan Jakes heeft vandaag voor een grote verrassing gezorgd door de elfde etappe van Dakar te winnen. Hij had op de finish een minimale voorsprong van acht seconden op Ruben Faria. De achterstand van de nummer drie Toby Price was ook minimaal namelijk 42 tellen. Marc Coma deed weer redelijk goede zaken voor het klassement. Paulo Goncalves kreeg een tijdstraf van vijftien minuten vanwege een motorwissel. Op de etappe maakte hij zo'n twee minuten goed en dus verloor hij ruim dertien minuten op leider Coma.

De Nederlanders beginnen in de tweede week van Dakar goed op stoom te komen. Ze blijven bespaard van grote problemen en dat laten ze gelijk zien in de uitslag. Hans Vogels en Frans Verhoeven ontliepen elkaar niet veel en werden achtste en negende. Ook Jurgen van den Goorbergh liet zich goed zien met zijn 23e plaats.

In het algemeen klassement heeft Coma inmiddels weer een riante voorsprong op Goncalves van ruim 21 minuten. Toby Price weet zijn goede prestaties van de laatste dagen om te zetten naar een derde plaats algemeen al zal Pablo Quintanilla zich hier nog niet bij neerleggen en proberen in de laatste dagen de derde plaats weer terug te pakken.

Hans Vogels blijft, ondanks zijn achtste plaats op positie elf en Verhoeven stijgt weer twee plaatsen en staat op plek 16.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS