Dakar

Carlos Sainz onderwerp van onderzoek na incident met Kees Koolen! Sainz ontkent in alle toonaarden

Uitgegeven door Daan Daniels • 15 januari 2018 19:36

Carlos Sainz, leider in de Dakar Rally, is onderwerp van onderzoek nu de Nederlander Kees Koolen hem beschuldigt van het veroorzaken van een aanrijding tijdens de etappe van zaterdag. Koolen zegt dat de Peugeot-rijder Sainz zijn quad heeft geraakt tijdens het eerste gedeelte van de monsterrit van La Paz naar Uyuni.

Kees Koolen Dakar

“Op kilometer 184 hoorde ik de sentinel”, zei Koolen tegen RTL GP. “Toen ik omkeek zag ik een Peugeot en ging ik meteen de lucht in. Die Peugeot raakte me vol maar hij stopte niet. Hij ging gewoon vol gas door.” De reglementen schrijven voor dat een coureur die getuige is van een ongeluk moet stoppen en hulp moet bieden en de organisatie op de hoogte moet brengen. Koolen claimt dat Sainz niet gestopt was. Sainz ontkent. “Ik weet zeker dat ik niets fout heb gedaan. Ik heb geen quads aangereden.”

UPDATE: Sainz heeft van de sportcommissarissen van de Dakar-organisatie toch een straf ontvangen in de vorm van een tijdstraf van 10 minuten. Dat betekent een milde straf voor de Spanjaard, die de leiding behoudt in de Dakar bij de auto's. Peugeot heeft overigens direct aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen het besluit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS