Dakar

Bernhard ten Brinke wint met Toyota Hilux RTL GP Pre-Proloog: "De mensen leven echt met ons mee"

Uitgegeven door Johan Vis • 6 november 2017 13:05 • Print artikel

Met een brede grijns en de rechtervoet naar beneden driftte en sprong Bernhard ten Brinke naar de overwinning tijdens de RTL GP Pre-Proloog. Op het Eurocircuit van Valkenswaard genoten 17.000 fans van het jaarlijkse uitzwaaifestijn voor de Dakar-deelnemers. En ook Bernhard ten Brinke genoot met volle teugen.

Bernhard Ten Brinke

“Ik heb zoveel leuke reacties mogen ontvangen. De mensen leven echt met ons mee. Geweldig om te merken”, vertelt Bernhard ten Brinke, die uitgebreid de tijd nam voor de Dakar-liefhebbers. De Toyota-coureur uit Zeddam deelde naast heel veel handtekeningen ook bierviltjes, posters en BtB Racing-caps uit.

Bernhard Ten Brinke

JayJay Boske als navigator
Bernhard ten Brinke Racing pakte groots uit tijdens de 14e editie van het Nederlandse Dakar evenement met een tent waarin ruimte was voor 500 gasten, waaronder vele sponsoren en relaties. En in dat halve uurtje dat het flink regende stroomde de tent met gemak vol met fans. Tijdens zijn runs over het aalgladde parcours werd Bernhard ten Brinke vergezeld door een bijzondere navigator: ex-prof rugbyer en RTL-presentator JayJay Boske.

Bernhard Ten Brinke

RTL heeft tijdens de Pre-Proloog opnames gemaakt van Bernhard, de Toyota en het spektakel op de baan, die binnenkort te zien zullen zijn op TV. Op de baan rekende Bernhard onder meer af met de broers Tim en Tom Coronel en Maik Willems. “Het blijft geweldig om tussen zo’n haag van fans door te rijden. Het stond rijendik langs de hele baan! Ik heb geprobeerd om spektakel te maken. Een extra hoge sprong en flink driften, daar draait het deze dag natuurlijk echt om.”

Bernhard Ten Brinke

Opnieuw winnaar
Waar Bernhard ten Brinke in zijn Toyota HiLux net als in 2014 de Pre-Proloog won bij de auto’s, ging de winst bij de trucks naar Martin van den Brink en bleek Jurgen van den Goorbergh de snelste deelnemer op de motor. Het verslag van de RTL GP Pre-Proloog is zaterdag 18 november om 19:30 uur te zien op RTL7. De grote uitdaging wacht vanaf zaterdag 6 januari als in Lima (Peru) de 40e editie van de Dakar Rally start, om 20 januari te finishen in de Argentijnse plaats Cordoba.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS