Dakar

Bernhard ten Brinke verdedigt succesvol derde plaats algemeen: "Echt nooit verwacht”

Uitgegeven door Johan Vis • 12 januari 2018 06:40

Bernhard ten Brinke gaat de rustdag van de Dakar 2018 in als derde algemeen in het autoklassement. Tijdens de zesde etappe van Arequipa naar La Paz bracht een behoudende strategie een degelijke zevende plaats in het dagklassement. Zo wist de Nederlandse fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa met succes zijn positie in het algemeen klassement te verdedigen. “Derde algemeen op de rustdag, dat had ik echt nooit verwacht.”

Bernhard ten Brinke Dakar 2018

Samen met zijn Franse navigator Michel Perin begon Bernhard als tweede auto aan de etappe die de Dakar karavaan van Peru naar Bolivia bracht. Op de special in twee delen (de eerste in Peru, de tweede in Bolivia) liep het op rolletjes voor de Toyota equipe. “We hebben vandaag niet gepusht. Ik heb de snelheid aangehouden waarmee ik me comfortabel voelde.”

Die strategie bracht het gewenste resultaat: een zevende plaats op 9.34 min van winnaar Carlos Sainz, waarmee de derde plaats algemeen succesvol werd verdedigd. “Ik kijk ontzettend tevreden terug op de eerste week. Derde algemeen en de best geklasseerde Toyota, nog voor mijn teamgenoten Giniel (de Villiers, red.) en Nasser (Al Attiyah, red.). Dat is best ongelofelijk.”

De Dakar Rally 2018 is tot nu toe puur genieten voor Bernhard ten Brinke: “De Toyota Hilux is een geweldige rally-auto, het team van Gazoo Racing werkt ontzettend professioneel en Michel heeft ook perfect genavigeerd.” De Toyota-fabrieksrijder kijkt dan ook uit naar de tweede week. “Ik verwacht dat de tweede week loodzwaar zal worden met weer heel veel duinen en de marathon-etappe. Ik hoop samen met Michel nog mooie dingen te kunnen laten zien. Maar eerst gaan we van de rustdag genieten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS