Dakar

Bernhard ten Brinke: Nieuw avontuur, nieuwe navigator, nieuwe auto + LIVERY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2014 08:45

De Baja Polen is de eerste van drie offroad rally’s die Bernhard ten Brinke rijdt als voorbereiding op de Dakar Rally van 2015. “Alles is nieuw. Dit is mijn eerste wedstrijd met Overdrive Racing, de eerste rally met navigator Tom Colsoul en ook de Baja Polen reed ik nooit eerder”, vertelt de coureur uit Zeddam. Bernhard ten Brinke is een nieuwe weg ingeslagen in zijn ambitie naar succes in de Dakar Rally. De aanloop naar de zwaarste rally ter wereld begint vrijdagavond in het westen van Polen, net over de grens met Duitsland. Voor het eerst maakt de rallyrijder, 8e bij zijn Dakar debuut in 2012, kennis met de Toyota Hilux van Overdrive Racing.

Bernhard ten Brinke

In vijf klassementsproeven verdeeld over drie dagen, goed voor 522 kilometer op snelheid, wil de Achterhoekse coureur zijn nieuwe rallywagen beter leren kennen. “Dit weekeinde draait alles om het vinden van ritme. Daar komt bij: als enige rijder van het team rijd ik met een nieuwe onafhankelijke achterwielophanging.”

Nieuwe navigator
De pacenotes worden gelezen door een nieuwe navigator: Tom Colsoul. De Belg navigeerde jarenlang bij Gerard de Rooy in een vrachtwagen en maakt nu de overstap naar de auto’s. “Toen Matthieu Baumel besloot te gaan rijden met Nasser Al-Attiyah omdat ik hem geen volledig programma kon garanderen, bood Overdrive Racing aan een navigator voor mij te zoeken”, vertelt Bernhard ten Brinke.

Met Tom Colsoul verzekert de Nederlandse coureur zich van 11 jaar Dakar-ervaring. “Het klopt dat Tom nog geen offroad ervaring heeft in een auto, maar in 2012 heeft hij de Dakar gewonnen bij de trucks. Nou, dan heb je heel wat in je mars. Tom is een gewoonweg een topnavigator; professioneel, gedreven én ook een heel prettig mens.”

‘Kilometers maken’
Het kersverse duo Ten Brinke/Colsoul rijdt vrijdagavond de eerste gezamenlijke meters op de super special stage (publieksproef) van 8 kilometer. Na deze opwarmer volgt op zaterdag een special over 192 km, die twee keer wordt verreden. Op de slotdag wacht tweemaal een klassementsproef van 65 km.

“Kilometers maken is het belangrijkste, maar ik ben fit en scherp en Tom is fit en scherp. Als zich kansen voordoen, zullen we ervoor gaan”, besluit Bernhard ten Brinke. De Baja Polen vindt plaats in de omgeving van Szczerin Bezrzecze en telt mee voor de FIA World Cup Cross Country Rallies.

Bernhard ten Brinke wordt gesteund door: Eurol, SeaVsat, Multicycle, Bribus Keukens, Bribus Extra, Etna, Autototaal en Logisz.


Rally Raid programma Bernhard ten Brinke 2014/2015:


Baja Polen (29-31 augustus)

Rallye du Maroc (3-9 oktober)

Baja Portelegre (30 okt.-1 nov.)

Dakar Rally (3-17 januari 2015)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS