Dakar

Bernhard ten Brinke fabrieksrijder naast Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah bij Toyota Gazoo Racing SA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 november 2017 01:04

Johannesburg - Rallyrijder Bernhard ten Brinke keert terug in de Dakar Rally 2018 als fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een Nederlandse autocoureur opgenomen in een officieel fabrieksteam. De 40-jarige inwoner uit Zeddam vormt tijdens de 40e editie van de Dakar Rally een team met oud-winnaars Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah.

Bernhard ten Brinke terug in de Dakar Rally 2018 als fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa

Toyota Gazoo Racing South Africa behoort al jarenlang tot de topteams in de zwaarste rally ter wereld. In de laatste zes Dakar Rally’s wist het team liefst 4 podiumresultaten te scoren met de Toyota Hilux, met tweede plaatsen in 2013 en 2015 als beste prestaties tot nu toe.

Bernhard ten Brinke debuteert op 6 januari als rijder voor Toyota Gazoo Racing South Africa met de Fransman Michel Perin aan zijn zijde. De Nederlandse allround coureur begint aan zijn vijfde Dakar Rally. In 2012 maakte Bernhard ten Brinke zijn debuut met een imponerende achtste plaats.

Drie jaar later overtrof hij deze prestatie met een zevende plaats in de eindstand. In de Dakar Rally van 2016 schreef Bernhard geschiedenis door als eerste Nederlandse autocoureur een etappe te winnen in de Dakar Rally.

"Bernhard heeft zichzelf bewezen als een constant presterende snelle coureur sinds hij voor het eerst meedeed aan de Dakar Rally in 2012. In 2016 won hij de openingsproef van het evenement en we zijn ervan overtuigd dat zijn tempo en consistentie niet alleen ten goede zullen komen aan onze resultaten, maar ook aan zijn teamgenoten Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers", zegt Glyn Hall, Team Principal van Toyota Gazoo Racing SA.

Bernhard ten Brinke: “Rijden voor Toyota Gazoo Racing South Africa is een unieke kans, die ik met beide handen aan ga grijpen. Je merkt aan alles hoeveel ervaring dit team heeft; tot in de kleinste details is aan alles gedacht. Ik krijg bovendien de beschikking over de allermodernste Toyota Hilux Evo. Met dit ijzersterke pakket mag mijn doel duidelijk zijn: ik ga voor een topprestatie in de Dakar Rally 2018.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS