Dakar

Bernhard ten Brinke happy met topklassering: "Gezonde marge"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 januari 2015 09:38

Het gaspedaal ging onderin tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally. Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul profiteerden op de special stage tussen Salta en Termas Rio Hondo in Argentinië van hun jarenlange ervaring in de reguliere rallysport. Met hun Overdrive Toyota Hilux noteerden ze een uitstekende zesde plaats. Door het uitvallen van teamgenoot Yazeed Alraijhi schuiven Bernhard en Tom bovendien door naar de zevende plaats algemeen.

racexpress Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul racen opnieuw naar zesde plaats in Dakar etappe

De etappe over 194 km in het noorden van Argentinië leek zo gekopieerd uit het WRC, het WK Rally. De strijd om de dagzege voltrok zich over gravelwegen waar de snelheden hoog opliepen, gelardeerd met venijnige bergpasjes, en af en toe bakken met modder. Bernhard en Tom kozen tijdens de gevaarlijke etappe voor een meer behouden benadering.

De 37-jarige coureur uit Zeddam en zijn navigator uit het Vlaamse Landen openden beheerst met zevende en achtste tussentijden, om uiteindelijk de zevende top 6-finish bij te schrijven. Bernhard en Tom gaven daarbij 2 minuten en 12 tellen toe op winnaar Nasser Al-Attiyah, de leider in het algemeen klassement bij de auto’s.

“Ik heb genoten van het rallygravel", vertelde Bernhard ten Brinke. "Dit was een echte, mooie en snelle rallyproef! Met opzet hebben we een gezonde marge gehouden, vooral op de tricky gedeeltes. Met een zesde plaats ben ik heel happy. Dit was een probleemloze dag; de Toyota deed het uitstekend en Tom navigeerde foutloos. Laat de dag van morgen maar komen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS