Karting • CIK-FIA

Rubens Barrichello kruipt weer in de kart en racet het WK KZ in Zweden

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 9 augustus 2016 15:25 • Print artikel

Ex-Formule 1-coureur Rubens Barrichello neemt deel aan het komende FIA World KZ Championship Karting in Zweden. In 2015 had Barrichello al de smaak te pakken toen hij deel nam aan de Rotax Max Grand Finals in Portugal. Op het circuit van Portimao reed Barrichello een waanzinnige inhaalrace.

Rubens Barrichello


De goedlachse Barrichello maakte zijn F1-debuut in 1993 en reed vervolgens 18 jaar in de koningsklasse. In de geschiedenis van de sport nam niemand aan meer races deel dan hij.

Na de Formule 1 reed hij een jaar Indycar voordat hij verkaste naar de Braziliaanse Stockcar Series, waar hij in 2014 de titel greep. Nu keert hij weer terug naar zijn roots door van 31 augustus tot 4 september a.s. deel te nemen aan de finale van het World KZ kampioenschap in het Zweedse Kristianstad.

“Ik had nooit gedacht om op een leeftijd van 44 jaar nog deel te nemen aan een kart kampioenschap,” aldus Barrichello. “Toen ik het mijn kinderen vertelde, waren ze erg enthousiast!”

“Het is een droom die uitkomt. Ik train nu erg veel en mijn toewijding is 100%, net zoals aan de vooravond van een Formule 1 Grand Prix.”


Informatie tickets en tribunekaarten bij de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!
Informatie Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS