Karting • CIK-FIA

Priscilla Speelman snelste vrouw op het Drentse TT-Circuit van Assen in de Superkarts

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2015 19:23 • Print artikel

ASSEN - Het idee werd amper een paar dagen voor de race geboren, zondagmiddag keek Priscilla Speelman met een tevreden gevoel terug op haar eenmalige optreden in de 250cc superkarts. Op het circuit van Assen had de 26-jarige Roosendaalse twee keer een keurige elfde plaats behaald en bewees zo het gevoel voor de kleine, maar razendsnelle snelheidsmonsters allerminst te zijn kwijtgeraakt.

Priscilla Speelman Superkart racexpress

Het was alweer drie jaar geleden dat Priscilla Speelman voor het laatst in de snelste karts ter wereld had gereden. Tijdens de Gamma Racing Day op de fameuze omloop in Drenthe reed ze ten overstaan van 87.500 toeschouwers soeverein mee in het middenveld. Het was alsof ze nooit weg was geweest. “Toch was het wel even wennen”, bekende Speelman. “Ik wist niet hoe de strijd nu was, maar ik ben er blanco ingegaan. Ik zou wel zien waar ik stond.”

Het werden bijna twee toptien klasseringen. Haar teambaas Jan Cramer van MS Karts was dan ook meer dan tevreden met het optreden van zijn eenmalige pupil. “Wat Priscilla heeft laten zien, was meer dan goed”, zei de joviale Brabander trots. “Hartstikke leuk toch? Je moet het maar durven. Priscilla reed steeds goede tijden en elf is mijn geluksgetal. Alleen Priscilla’s start was wat minder.” Maar daarvoor had de rappe Roosendaalse een verklaring. “De voorste cilinder was vastgelopen. Daarna heeft de motor zich goed gehouden en daar was ik natuurlijk blij mee.”

Priscilla Speelman 250cc Superkarts

De grote vraag was natuurlijk wat Speelman leuker vindt, autosport - ze rijdt ook in de Supercar Challenge - of racen in een superkart? “Dat is moeilijk te zeggen. Zo’n superkart geeft een andere kick dan racen in een auto. Het is allebei erg leuk om te doen. Het mooie aan racen in de superkarts is dat ik nu zelf weer zwarte handen vol smeer heb. Ik vind het mooi zelf met die karts bezig te zijn.”

Speelman had haar focus afgelopen weekend gericht op de karts, maar ook de autosport lonkt nog steeds. Daarin heeft Speelman sinds dit weekend weer een aantal interessante aanbiedingen ontvangen. Auto’s of karts, het maakt de snelle jongedame niet uit, als ze haar rechtervoetje maar kan laten spreken.

Priscilla Speelman wordt in haar raceactiviteiten gesponsord door: MSS Transport, van Tilburg Bastianen DAF BV, DCB Energy, DEBA Iveco, Logistic Force, Houcon en Aleco Sport Visions. Tevens ondersteunt Priscilla het goede doel: jaspervalentijnfoundation.nl.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS