Karting • CIK-FIA

Peter Elkmann wint beide races EK Superkart in Assen: drie Nederlanders in de top tien

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2017 12:42 • Print artikel

Peter Elkmann wint behalve de eerste race van het CIK-FIA European Superkart Championship op het TT circuit Assen tijdens de Gamma Racing Day ook de tweede race. De Duitser was oppermachtig op Assen. Het podium werd in beide races compleet gemaakt door Andreas Jost en Adam Kout. De snelle Belg Yannick de Brabander kende helaas tegenslag en de Nederlanders Marcel Maasmann, Recardo van Dijk en Leo Kurstjens scoorden knap een top tien-positie.

250 cc Superkarts

De eerste race in Assen ging zaterdagmiddag van start met hier en daar een spetter regen, waardoor het circuit niet geheel droog was. Adam Kout had een wereldstart en nam meteen de leiding. Ingvar Berger die al achteraan moest starten viel als eerste uit. De baan op het circuit was opdrogend waardoor de rondetijden sneller werden.

De Nederlander Marcel Maasman lag na 1 ronde op de vijfde plaats en leek deze in de openingsfase vast te houden. Peter Elkmann vocht voor wat hij waard was, maar bleef steken op de tweede positie. De rondetijden vlogen omlaag en de tijden lagen rond de 1 minuut 36 seconden. Adam Kout zette na vier ronden de snelste tijd op de klokken. De top twee in deze race waren overheersend tegenover de rest die niet dichterbij kwam komen. Een gat werd snel geslagen tussen de koplopers en Andreas Jost, die al vanaf het begin op P3 lag.

In de slotfase van de wedstrijd ging het tempo er flink op, en werd het stuivertje wisselen aan de kop waar flink verdedigd werd, de acties tussen Elkmann, Kout en Joost waren tegen het controversiŽle aan.

Bij de start van race 2 voor het CIK-FIA European Superkart Championship tijdens de Gamma Racing Day waren de baancondities beter dan gisteren. Peter Elkmann tekende voor de winst, Andreas Jost voor P2 en Adam Kout moest genoegen nemen met een derde positie op het TT Circuit Assen. De coureurs konden op een compleet droge baan gaan uitvechten wie er met de winst vandoor zou gaan na het spannende slot van gisteren.

Voor Marcel Maasmann die gisteren tijdens de eerste race een nette P6 als eindresultaat neerzette kwam vandaag niet verder dan een 20ste. Recoardo van Dijk uit het team van Karting Paradise van Jan Cramer reed ijzersterk en dat bracht hem een mooie zesde plek, nadat hij op zaterdag al een achtste positie had gescoord. Leo Kurstjens reed, na zijn tiende positie in Race 1, ook nu weer keurig een toptien-positie met de achtste plek.

Results European Championship Superkarts TT-Circuit Assen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS