Karting • CIK-FIA

Paolo de Conto en Pedro Hiltbrand winnen World Cup, Kas Haverkort kroonjuweel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2016 11:11 • Print artikel

De wereldtop van de kartsport was dit weekend te vinden in het Zweedse Kristianstad, waar de fabriekscoureurs van CRG er in de KZ1 en KZ2 met de prijzen van de prestigieuze CIK FIA World Cup-titels vandoor ging. Ook in de Academy Trophy werd er gestreden om het Europees kampioenschap, met een hoofdrol voor het Nederlandse KNAF Academy talent Kas Haverkort, die de finale won en als derde eindigde in het Europees kampioenschap.

CRG Paolo de Conto

Paolo de Conto heeft op de kartbaan van Kristianstad in Zweden de World Cup karting gewonnen in de KZ-klasse. In de topklasse waar alle fabrieksteam/rijders deelnemen was de Italiaanse CRG-fabriekscoureur de concurrentie de baas. Anthony Abbasse snelde met zijn Sodikart naar de tweede plek voor Marco Ardigo. De Nederlander Bas Lammers reed sterk maar kwam een halve tel tekort voor het podium. Ook Stan Pex nestelde zich tussen alle fabriekskanonnen op een knappe achtste plek. Guust Specken, leider in het NK, zag zijn sterke opmars op zijn Gillard-kart beloond met een mooie toptien klassering op P9. Jorrit Pex passeerde de finish op P12. De Belg Rick Dreezen viel uit, terwijl ex-F1-coureur Rubens Barrichello de finalerace op de 24e stek.

Pedro Hiltbrand

In de KZ2 ging de titel naar Pedro Hiltbrand op CRG. Marijn Kremers, uitkomend onder Australische vlag finishte keurig als tiende. De jongste rijder in het veld Max Tubben deed het uitstekend. Helaas gooide een uitvalbeurt in één van de series roet in het eten. Dat zorgde dat het totaal voor een goede startpositie flink naar beneden kelderde, maar gezien de snelheid was een podium mogelijk. Tubben pakte in de finale P14 en een berg aan ervaring. Dylan Davies nestelde zich op P16, terwijl een treintje met Ricardo Romkema, Bent Viscaal en Martijn van Leeuwen P25 tot en met P27 in beslag namen.

Kas Haverkort podium

In de Academy Trophy waar de jonge talentjes hun kunnen vertoonden ontpopte Nederlandse talent Kas Haverkort zich tot een kroonjuweel. De rijder uit de KNAF Academy won op knappe wijze de finale en kon naar de hoogste plaats op het podium. Op de tweede plek eindigde de snelle Belg Elie Goldstein, uit een beroemde kartfamilie. De Zweed Alfred Nilsson pakte de derde positie. Het tweede Nederlandse talent Senna van Walstijn eindigde keurig als zevende. Voor de Belg Xavier Handsaeme, die nog zo sterk reed in Zuera bij de vorige EK-race was er veel pech. Het Europees kampioenschap in de Academy Trophy ging naar de Brit Callum Bradshaw voor Nilsson en Kas Haverkort. Het was jammer dat Haverkort zoveel pech had in de voorgaande EK-races, want anders had er nog meer ingezeten. Deze derde plek in de eindstand van het Europees kampioenschap is in ieder geval een gave beloning voor Kas.

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Nieuwe week, nieuwe aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS