Karting • CIK-FIA

Nederlanders en Belgen succesvol op Europees kampioenschap karting in Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2017 17:38 • Print artikel

De Nederlanders en Belgen hebben een succesvol weekend gehad op Europees kampioenschap karting in Genk, BelgiŽ. Bij de Academy reden de Nederlandse en Belgische karters de sterren van de hemel. Mike van Vugt won de finale voor Tijmen van der Helm. Het betekende een mooi een-tweetje voor de KNAF talenten. De Belg Xavier Handsaeme eindigde knap als derde en zijn landgenoot Kobe Pauwels pakte de zesde plek. In de KZ reden Marijn Kremers en Stan Pex ijzersterk naar het podium. In de KZ was er helaas geen podium weggelegd voor de rijders uit de Benelux, al kwam Martijn van Leeuwen nog dichtbij.

Mike van Vugt en Tijmen van der Helm

In de KZ2 twee was het een Italiaanse aangelegenheid met Matteo Vigano als winnaar. Alessandro Irlando eindigde als tweede voor Leon Kohler. Martijn van Leeuwen, de Nederlandse fabrieksrijder van Energy kart reed sterk, maar kwam net tekort voor het podium. Dylan Davies finishte als veertiende. Helaas wisten Max Tubben, Max Weering en Kay van Berlo niet door te dringen tot de finale.

KZ podium

In de koningsklasse de KZ won de Italiaan Paolo de Conto, maar hij had zijn handen vol aan de twee Nederlandse talenten Marijn Kremers en Stan Pex, die het podium compleet maakten. De snelle Belg Rick Dreezen knokte zich naar de zevende plek. Bas Lammers en Jorrit Pex kenden tegenslag en zagen een goede klassering in rook opgaan.

Resultaten EK Genk:

Academy

KZ2

KZ

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS