Karting • Chrono

UITSLAGEN Chrono Karting Winter Series race 2 in Berghem

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2015 17:40

De tweede Winter Series van Chrono Karting bleek goed getimed, want de weergoden waren de organisatie gunstig gestemd. De opkomst was goed te noemen met mooie volle velden. Bij de Micro Max won Justin Polman de dagoverwinning, terwijl bij de MimiMax Niek van de Mosselaar de dagzege mee naar huis nam. Dylan Buys won bij de Rotax Max Junior en Dennis Tijs zette zijn zegereeks na Kerpen voort in de Wintercup met een tweede zege. Tim Bernd was de snelste bij de KZ2, en Guido Tenback schakelde naar de winst bij de KZ2 Plus.

Micro Max

In de Micro Max ontspon er een geweldige strijd om de podiumplaatsen tussen winnaar Justin Polman, Dani van Dijk en Rick Koen. Dion Franc reed keurig naar P4 voor Jort Coone. Ralph Winkel, Roderick Pikker, Senna Rodijk en Mike Franken vochten daar weer achter. Sem van til makte de top tien compleet. Hij is één van de eerste rijdertjes samen met Owen Laponder, die vanuit de Kartbaan Lelystad doorstromen naar de 2-takt.

Crash MiniMax Chrono Karting

In de sterk bezette MiniMax, waar een uitmuntende generatie talentjes racet, werd de geweldige strijd in de eindfase beslist door een crash. Het was al een rommelige race, met een rommelig start en als gevolg een harde crash in de banden, die voorkomen had kunnen worden. Voor pechvogel Glenn van Berlo was de race over en we hopen dat hij snel hersteld. En in de eindfase kwam de kopgroep in een benarde situatie. Een crash was het gevolg, en als een duivel uit een doosje snelde Niek van de Mosselaar naar de winst voor Tijmen van der Helm en Senna Walstijn. Dylan Cleeren, Rick Bouthoorn, Daan Willemse, Naomi van Wagensveld en Pepijn Kraayeveld maakten de top tien compleet.

Dylan Buys

Ondanks de enorme druk van Kay van Berlo, Jules de Bock en Leroy Jagesar hield Dylan Buys zijn hoofd koel en won de finale bij de Rotax Max Junioren. Jesper Hofland en Milo Ligtelijn maakten de top vijf compleet.

Rotax Max Senior Chrono Karting Winter Series

Dennis Tijs ging verder waar hij in Kerpen geëindigd was; winnen! Roel Jonker en Luuk Montfoort reden zich ook knap naar het podium. WillemJan de Loos greep P4 voor Lars Schiefelbusch en Mike Bartels. In de klasse Senioren/Olympisch was er ook de nodige girlpower. Denise de Rooy en Sanne van Wagensveld reden zich uitstekend de top tien binnen. Michael Pen klasseerde zich als negende voor Jos Kiekens, die een goede rentree maakte in de kartsport. Naast De Rooy en Van Wagensveld waren er nog meer snelle meiden te vinden in het grote startveld. Kimberley van Drunick, Stephane Kox, Charlotte Verkuijlen en Cathelijne Evers konden zich goed staande houden in het mannelijk geweld.

125cc schakelkarts

Tim Berndt was de grote overwinnaar in de KZ. Hij reed in de hoogste versnelling naar een mooie zege voor Denzel Mafait, die zich vanuit de Rotax Max uitstekend manifesteert in de 125cc schakelklasse. Chantal van Haandel maakt haar comeback en liet zien niets verleerd te zijn. P3 was een mooi resultaat. Bij de KZ Plus knalde Guido Tenback naar de winst voor Henk van Ginkel en Erik Hellemans.

RaceXpress.nl heeft foto’s van alle rijders: heeft u interesse stuur dan even een mailtje met naam, klasse en startnummer naar: [email protected]

Bekijk HIER alle resultaten van de Chrono Winter Series Race 2 in Berghem

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS