Karting • Chrono

Teruggekeerde Dave Blom blijft maar imponeren met mooie prestaties

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2015 14:02 • Print artikel

BERGHEM - Hij was gestopt met racen, kon de racesport niet meer betalen, totdat hij dit seizoen in een kart weer op de grid verscheen. In Italië waren ze het talent Dave Blom nog niet vergeten en met de hulp van Intrepid Italië, Intrepid Richard Blom, JVD Tuning en Team TKP kan de coureur toch weer racen. Zo demonstreerde Dave Blom afgelopen weekeinde ook in Berghem dat hij nog altijd ongenadig snel is. Tijdens de vijfde ronde van het NK Chrono won hij weer het dagklassement en rijdt regelrecht op de titel af in het Nederlands kampioenschap Rotax Max senioren.

Dave Blom

RaceXpress.nl blikt terug op de geweldige comeback van het 19-jarige racetalent. Toen Dave Blom dit jaar ineens weer in de paddock rondliep, zorgde dat hier en daar voor verbaasde gezichten. “Ik was er eigenlijk klaar mee, met het racen. Door de crisis ben ik eind 2012 gestopt”, legde de negentienjarige inwoner van Uchelen uit. “Maar toen kwam die aanbieding om voor Intrepid fabrieksrijder te worden.”

Zodoende reed hij op de Landsard voor het eerst in anderhalf jaar weer een officiële wedstrijd. Prompt won hij het dagklassement. “Ik ken de baan in Veldhoven blindelings. Ik heb daar zoveel getraind. Maar dat ik er het dagklassement won, was wel boven verwachting.”

Ook in Berghem, tijdens de tweede ronde van het NK, was hij de beste over drie races; een waar talent verloochent zich nu eenmaal niet. Pas in Kerpen won hij het dagklassement niet. Al eindigde hij daar wel zeer verdienstelijk tweede. Zo deed hij bovendien ‘gewoon’ goede zaken voor het kampioenschap. “Ik liep uit op mijn concurrent. Dat was mooi.”

Maar zijn beste prestatie van het seizoen moest nog komen, zo bewees hij later op het kartcircuit van Spa-Francorchamps. Blom, die veel technische support krijgt van zijn oom Richard Blom, won er zowaar alle drie de races. “Daar was ik vanaf het begin een stuks sneller dan de rest. Een hattrick! Ja, het was echt een topweekend.”

Dave Blom bekijkt de concurrentie en geeft gas

En afgelopen weekeinde in Berghem ging hij vrolijk door met imponeren. Hij greep in de kwalificatie de poleposition die uiteindelijk resulteerde in de vierde plek in de eerste race. Aardig, maar Blom wist dat hij beter kon. Dat demonstreerde hij overtuigend in de tweede heat. In natte omstandigheden reed hij met collega-topper Richard Verschoor weg van de rest en schotelden het publiek zo een boeiende race voor. Uiteindelijk was het, jawel, Blom die aan het langste eind trok.

Die prestatie evenaren in de derde race lukte hem net niet. Blom eindigde als tweede achter Dennis Tijs. “Ik heb in die heat wat risico’s genomen met inhaalacties. Ik ben tevreden. Niet verkeerd om weer het dagklassement te winnen. Het gaat sowieso heel goed. Ik train altijd alleen tijdens de raceweekeindes omdat ik ook mijn werk heb. Dat ik nu dan aan de leiding ga in het kampioenschap had ik echt niet verwacht.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS