Karting • Chrono

Sponsordag Joey van Splunteren groot succes

Uitgegeven door Casper Bekking • 17 december 2010 13:06

In het laatste weekeinde van november vond de jaarlijkse sponsordag van Joey van Splunteren plaats. Even na vier uur in de middag kwamen de eerste gasten binnendruppelen en dat leidde tot een uitermate gezellige avond.


De karts waarop Joey dit seizoen had gereden stonden naast elkaar uitgestald, de racepakken hingen aan de muur en er waren diverse mooie beelden te zien op het witte doek. Films en foto's van het afgelopen seizoen passeerden de revue en trokken veel belangstelling. Ook kregen de gasten door de heren van Provily Racing uitleg over de Formule Ford, die de bolide voor deze gelegenheid meegebracht hadden.


Tijdens de Finaleraces op Circuitpark Zandvoort reed Van Splunteren in die bolide en reed direct goede rondetijden. Veel sponsors waren dan ook zeer geïnteresseerd in de interessante combinatie. Voor de kinderen was er de mogelijkheid een race te rijden in een mooie simulator. Al gauw bleek dat niet alleen de jeugd aangetrokken werd door de game, maar ook veel volwassenen namen plaats achter het stuur.


Ook aan de innerlijke mens was volop gedacht. Diverse drankjes werden geserveerd, evenals een buffet met heerlijke salades, kaas, brood, vlees en vis. Om de gezelligheid compleet te maken was er ook muziek, en na verloop van tijd gingen de voetjes weer van de vloer. De sponsoravond stond tot tien uur gepland, maar pas na drie uur in de nacht gingen de laatste gasten naar huis.




Gezelligheid kende wederom geen tijd. Na de succesvolle sponsoravond sprak RaceXpress.com met Van Splunteren, die terugblikte op zijn jaar.

"In 2010 heb ik een grote prijs gewonnen maar ook veel tegenvallers gehad", aldus Joey. "Tijdens het Europees Kampioenschap zat alles mee en kon daarmee mijn titel binnenhalen. Ik ben mijn geweldige monteurs, teambaas De Feyter en mijn motorentuner Supertune dan ook geweldig dankbaar, zonder hen had ik niet zover gekomen! In Nederland heb ik veel tegenslagen gehad en veel ups en downs. De uitslag van het Nederlands Kampioenschap is nog steeds niet bekend. Waarschijnlijk ben ik tweede maar het kan ook zo zijn dat ik derde ben".


Het Wereldkampioenschap werd een domper voor Van Splunteren. Het begon al met een hele slechte start (vliegtuig gemist) en ze hadden de rest van de week ook alles tegen. Na twee crashes en tien seconden straf, moest hij na de second chance afhaken. Daar wil hij het verder dan ook maar niet meer over hebben. Liever denkt de snelle coureur terug aan zijn Europese titel, volgens hem het mooiste resultaat uit zijn carrière tot nu toe.


Daarna nam hij op uitnodiging van Provily Racing in een Formule Ford deel aan de Finaleraces op Zandvoort. Daar reed hij zeer sterk en eindigde nipt naast het podium, maar toonde zich direct een aanwinst voor de klasse. "Het raceweekend in de Formule Ford was helemaal te gek! Het was echt geweldig, en ik hoop dat ik volgend jaar de overstap kan maken. Wat 2011 gaat brengen is nog niet duidelijk, dat hangt af van de sponsors. Ik wil volgend jaar in elk geval mijn horizon verbreden en mijn talent zo veel mogelijk laten zien. Het is wachten op die ene kans, en die dan met beide handen aangrijpen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS