Karting • Chrono

Sen Roodenburg dendert naar knappe podiumplaats in Berghem: "Ik heb heel veel jongens ingehaald"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 mei 2017 11:10 • Print artikel

BERGHEM – De enige manier voor een coureur om te bewijzen dat hij kampioensmateriaal is, is door constant voorin te eindigen. Dat weet karter Sen Roodenburg drommels goed: de twaalfjarige inwoner van Krommenie doet volop mee om de titel in de Minimax-klasse van het Nederlands kampioenschap en kon zondag tijdens de derde ronde van het NK weer een hoop punten bijschrijven op zijn totaal. Hij werd op het mooie vernieuwde asfaltlint derde in het dagklassement.

Sen Roodenburg


”Ik ben tevreden”, zei Sen na afloop. “De twee voor me reden op het rechte stuk helaas van me weg, maar ik had op zich wel verwacht dat ik in Berghem in de top drie kon eindigen.” Daarvoor denderde hij naar de zesde, vierde en derde plaats in de respectievelijke races. Een duidelijke opgaande lijn, en dat stemde de sympathieke Noord-Hollander uiteraard tevreden.

Een opsteker ook, vooral omdat hij het presteerde in Berghem, een baan waar hij voorheen nooit graag reed. Tot afgelopen weekeinde. “Omdat het asfalt vernieuwd is. Daardoor is de baan echt snel geworden. Het is erg mooi geworden. Er zitten geen hobbels meer in. Door de baan trilde de kart vroeger de hele tijd. Dat is nu niet meer zo.”

Tijdens de eerste race moest Sen vanaf de tiende plaats starten, overeenkomstig zijn resultaat in de kwalificatie. In de eerste bocht zat hij aan de buitenkant en zag hij zich gedwongen zich terug te laten zakken: er was geen ruimte om naar binnen te sturen. “Daarna heb ik heel veel jongens ingehaald”, blikte hij terug. “Ik kwam op de zesde plaats te rijden en heb vanaf dat moment heel lang in mijn eentje gereden. De rijder op de vijfde plek was helaas net te ver weg. Maar ik ben toch blij met mijn P6.”

Zoals elke sporter zich altijd wil blijven verbeteren, wilde Sen in de tweede race graag nog een paar plaatsen hoger scoren. Gestart vanaf de zesde plaats zat hij in de eerste meters van de race opnieuw aan de buitenkant, maar deze keer verliepen die voorspoedig voor de getalenteerde rijder van Montfoort Motorsports. Sen: “Ik zat er goed bij tijdens de start. Eerst haalde ik Robert de Haan in. Daarna ook Coen Doorn. Ik heb de vierde plek in de laatste ronde nog wel moeten verdedigen, maar ik heb mijn positie kunnen vasthouden!”

Sen Roodenburg


En dus kon Sen zich opmaken voor een nog betere startpositie (P4) voor de derde race. Kort na de start verloor hij een plaats, maar dat was noodzakelijk om niet te crashen. “Ik wilde mezelf heel houden. Even later spinden twee mensen voor me en lag ik ineens eerste. Maar ik wist dat het moeilijk zou worden die plaats vast te houden. Thomas Dijkstra en Milan Coppens waren vooral op het rechte stuk erg snel.”

Dat duo haalde Sen na een aantal ronden dan ook in. “Ik heb daarna op P3 de race uitgereden en mijn plek verdedigd op Robert de Haan. Ik ben er blij mee.” Want het betekende opnieuw veel punten voor het Nederlands kampioenschap. Bovendien eindigde Sen ook als derde in de dagstand en kon hij naar het podium om weer een grote beker in ontvangst te nemen. De vierde NK-ronde wordt bovendien in Kerpen gehouden, een baan waar Sen zich al tijdens de Winter Cup en tijdens de eerste ronde van het NK, die daar ook werd gehouden, zich heel snel heeft getoond. “Ik reed daar steeds supergoed. Het is een leuke baan. Ik kijk ernaar uit daar weer te racen!”

Sen Roodenburg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Geijsel Kroon, Boxersenzo.nl, en zijn vader en moeder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS