Karting • Chrono

RR Racing doet opnieuw van zich spreken; meer succes onder leiding van Ramon Rietveld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 februari 2017 11:12 • Print artikel

EINDHOVEN - Voor RR Racing betekende het tweede weekeinde om de Winter Cup karten een succesvolle afsluiter van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Dani van Ruiten werd overtuigend winterkampioen bij de Micromax-rijders, Dylan Buys werd sterk tweede bij de Rotax Max Senioren. Ook hun teamgenoten Loek Hartog, Dawid Dziocha en Tommie van der Struijs toonden hun snelheid op circuit De Landsard in Eindhoven. Teambaas Ramon Rietveld kon dan ook tevreden terugblikken.

RR Racing Dylan Buys

De tweede plaats van Dylan in de finale bij de Rotax Max senioren was natuurlijk een fraai resultaat. Het leverde hem bovendien de tweede plaats op in het winterkampioenschap. En toch had er meer in gezeten, wist hij. “In de prefinale mocht ik als tweede starten. In de eerste bocht zag ik iemand aankomen en ik moest uitwijken waardoor ik op het vuil terechtkwam”, zei de zestienjarige rijder van RR Racing uit Ugchelen. “Uiteindelijk ben ik teruggereden naar de derde plek. De snelheid was er wel.” Vervolgens verbeterde hij zich in de finale nog een plek en moest hij alleen nog Willem-Jan de Loos voor zich dulden.

Loek Hartog zat er vrijdag en zaterdag in zijn Tony Kart erg goed bij met de training voor de seniorenrijders, zowel op een droge baan als in de regen. Maar door wat tegenslagen in de wedstrijd kon hij zichzelf helaas niet belonen voor de progressie die hij als rijder de laatste tijd heeft geboekt. Ook zijn Poolse teamgenoot Dawid Dziocha zat er het hele weekeinde goed bij. Hij werd in de prefinale zelfs tweede, alleen door een crash bij de start van de finale en het feit dat hij er in later in de race een keer af ging, kon hij zijn snelheid jammer genoeg niet verzilveren.

Bij de Micromax-rijders reed Dani van Ruiten op zijn DR-kart opnieuw zeer sterk. Na zijn winst tijdens de eerste Wintercup-ronde in Kerpen (Duitsland) in december won de talentvolle rijder in Eindhoven ook de finale van de tweede en laatste Wintercup-ronde. Daarmee werd hij afgetekend winterkampioen. Een resultaat om trots op te zijn! “Ik ben heel blij”, zei de tienjarige kampioen. “Na de winst in Kerpen had ik veel zelfvertrouwen.”

In de prefinale bracht hem dat tot de derde plaats. Dat had overigens best beter kunnen zijn, ware het niet dat hij in het zogenaamde Mickey Mouse-gedeelte als koploper van de baan werd geduwd. Dani: “Bij start-finish kregen we daarna meteen laatste ronde te zien. Daar baalde ik wel van.” Maar in de finale, toen het er dus echt toe deed, liet de jongeling zien wie er de sterkste is en hij denderde linea recta naar een fraaie overwinning! “Ik was op de finish tien seconden weg van de nummer twee”, onderstreepte hij met een grote lach zijn dominantie.

De pas zeven jaar oude Tommie van der Struijs deed het ook erg goed in Eindhoven. Hij snelde in de vrije training op een natte baan zelfs naar de vijfde tijd en werd in de finale knap tiende op een droge baan. Zo was het een tevreden teameigenaar Ramon Rietveld die terugblikte op het weekeinde op De Landsard. “Er zat natuurlijk meer in, maar we zijn bezig aan een stijgende lijn”, concludeerde hij tevreden. “Zowel met het team als met de DR Kart.”

RR Racing Ramon Rietveld

RR Racing kent een druk programma voor het aanstaande seizoen. Zo zal de equipe acte de présence geven in het Nederlands kampioenschap van Chrono, de BNL Karting Series, het Europees kampioenschap Rotax Max en het Europees kampioenschap X30. De eerste wedstrijd is de BNL Kick-Off die op 11 en 12 maart wordt gehouden op het circuit van Genk. Ramon: “Daar zullen we weer aan de start staan met onze rijders.”

Mocht iemand interesse hebben om een keer te testen of ons team te versterken, neem dan contact op via Facebook.com/RamonRietveldRacing/.

RR Racing bedankt: Orange Motorsport, DR Racing Karts, MIR Nederland en alle teamleden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS