Karting • Chrono

Roderick Pikker wil de Cruijff van het karten worden: "14 is mijn geluksgetal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2015 09:53

BERGHEM - Karttalent Roderick Pikker is pas negen jaar, debuteerde dit jaar in de MicroMax-klasse en imponeerde afgelopen weekeinde tijdens de tweede ronde van het NK Rotax Max in Berghem. Met nummer veertien op zijn kart wil hij net zo succesvol in karting worden als zijn grote voorbeeld Johan Cruijff dat was in het voetbal.

Roderick Pikker pakt dagzege

Tweede, tweede en nóg een keer tweede. Het zijn klinkende resultaten voor een rookie tijdens een enerverende middag karten in Berghem. Roderick Pikker wordt een naam om te onthouden als het aan negenjarig talentje uit Den Haag ligt. Tijdens de kwalificatie liet hij al zien wat hij in huis heeft. “Ik stond een hele tijd tweede, maar aan het eind van de kwalificatie reed iemand net twee tienden sneller dan ik en stond ik derde. Dat was ook nog mooi.”

Tijdens de races maakte hij zijn belofte uit de kwalificatie direct waar met liefst drie tweede plaatsen op rij. Met name zijn tweede plaats in de derde race gaf hem een goed gevoel. Daarin vocht hij met onder anderen regerend Nederlands kampioen Justin Polman om de podiumplaatsen en Roderick wist dat hij zich moest beheersen om een goed resultaat af te dwingen. “Ik dacht: niet van de baan schieten, maar wel een goed resultaat halen. Dat is gelukt.”

Uiteindelijk won Pikker het dagklassement en kon hij op de hoogste trede van het podium plaats nemen om zijn grote beker in ontvangst te nemen. "Een heel fijn gevoel, ik race nog maar net in deze klasse en dan al winnen."

Roderick, die op de Uithof in Den Haag al op zijn zesde begon met karten, rijdt rond met het nummer veertien op zijn kart. Een bewuste keuze. Niet alleen vindt hij het een mooi nummer, het is ook nog eens het nummer van zijn favoriete voetballer, Johan Cruijff. “Veertien is mijn geluksgetal”, zegt Roderick met een lach.

Roderick Pikker Walter van Lent en Rob Knap pakt overwinning

Om net succesvol te worden als de legendarische voetballer van Ajax heeft Roderick steun van twee heel ervaren monteurs; Rob Knap en Walter van Lent. “Weer werken met zo’n klein ventje is gewoon gaaf”, zegt Knap, die vroeger zijn zoon Ronald vanuit de karts begeleidde tot op Europees niveau. “Het begint met Roderick voor ons weer van voren af aan, dan gaat het weer ‘borrelen’. En als het goed gaat zoals vandaag, geeft dat gewoon een boost.”

Walter van Lent, die het zelf tot de Formule 3 schopte is helder over het doel wat zij met Roderick voor ogen hebben: “Een aantal titels binnenhalen. We willen van Roderick een internationale toprijder maken. Als je dan ziet dat hij nu al voor de podiumplaatsen meedoet, dan geeft dat een kick.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS