Karting • Chrono

Rinus van Kalmthout in de Rotax Max Senioren met Team TKP in 2015

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 januari 2015 17:05

Rinus van Kalmthout racete vorig seizoen in diverse internationale kampioenschappen bij de KF-Junioren en de European Rotax Max Challenge. De pas 14-jarige karter stapt nu over naar de Rotax Max Senioren. "Ik werd afgelopen seizoen ook derde in de sterk bezette CIK-FIA Karting Academy Trophy en heb vorig jaar ontzettend veel geleerd. Ook ben ik veel sterker geworden, zowel fysiek als mentaal. Wij hebben besloten om door te stromen naar de internationale senioren. Komend seizoen zal ik in actie komen in de Rotax Max Euro Challenge, de Rotax BNL Karting Series en, aangezien dat goed in het schema past, ook in het Nederlands Kampioenschap Rotax Max Senioren. Tevens neem ik deel aan diverse grote Internationale Open Rotax evenementen. Ik ben door diverse internationale teams gevraagd om bij hen te komen rijden, maar heb gekozen voor het succesvolle Nederlandse Team TKP", vertelt Rinus van Kalmthout enthousiast.

Rinus van Kalmthout Team TKP

Zoals elk jaar gebruiken Rinus en zijn vader Marijn van Kalmthout de winterperiode om zich te oriënteren op het volgende seizoen. Dit jaar was dat voor de jongste Van Kalmthout extra moeilijk, omdat hij qua leeftijd weer in kampioenschappen voor junioren zou moeten meedoen. Op basis van zijn lengte en gewicht is Van Kalmthout echter de junioren al bijna ontgroeid en daarom is besloten om nu al de overstap naar de senioren te maken, waardoor hij net als twee jaar geleden opnieuw één van de jongere rijders zal zijn.

Volgens KNAF Bondscoach Marco du Pau, die Van Kalmthout als KNAF Talent First-rijder begeleidt, is die overstap verantwoord. "We bekijken jaarlijks welke coureurs laten zien over het juiste talent en het benodigde doorzettingsvermogen te beschikken. Rinus is flink gegroeid, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal dankzij de sterke competities waaraan hij vorig jaar deelnam. De vroegtijdige overstap naar de senioren is dus logisch en goed voor zijn verdere ontwikkeling."

Rinus van Kalmthout zal komend seizoen worden ondersteund door een sterk en zeer ervaren team. Team TKP is daarin een logische keuze, want samen met het team van Ton Vink heeft Rinus van Kalmthout al meerdere titels op zijn naam geschreven. De techniek van de kart zal verzorgd worden door zijn vaste engineer Dirk Honig, de motortuning is in de vertrouwde handen van Jacco van Dijk van JVD Tuning.

Van Kalmthout zal naast door zijn team ook intensief worden begeleid door Henki Waldschmidt, die zowel in karting als in formulewagens tot en met Formule 3 succesvol is geweest. Waldschmidt maakte deel uit van het talentenprogramma van Toyota F1. "Ik heb al meerdere malen getraind samen met Henki en daar heb ik al veel van opgestoken. We hebben een goede klik", vertelt Van Kalmthout.

Met 20 evenementen op zijn programma tot nu toe gaat Rinus van Kalmthout opnieuw een druk seizoen tegemoet. Dat begint al op 23 januari met de Florida Winter Tour in het Amerikaanse Homestead. "Via Team TKP ben ik ondergebracht bij het sterke team Ocala Racing. Het is een mooie opwarming voor mijn seizoen bij de senioren, ik heb er weer ontzettend veel zin in."

Rinus van Kalmthout wordt o.a. gesteund door Ardea Auto, Total, S-P-S Group, Veurst, Ritmo Mundo, Lease Performance en Bandorama.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS