Karting • Chrono

Redeker Motorsport weer met een mooie line-up in actie bij de Rotax Max-races

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 maart 2015 12:02 • Print artikel

Redeker Motorsport komt in 2015 weer met een mooie line-up in actie bij de Rotax Max-races van Chrono Karting. Teambaas Pierre Redeker heeft weer aardig wat talentjes in zijn equipe. De ex-Europees kampioen karting staat erom bekend dat hij jong talent opleidt voor het grote werk. Dit seizoen komen Dani van Dijk, Jort Coone en Senna Rodijk uit in de Micro Max en daar zag je gelijk al de progressie die de jonge rijdertjes van Redeker gemaakt hadden. Drie rijders bij de eerste acht was een geweldige start van het seizoen. Ook in de MiniMax was er succes te melden. Zo verzilverde Niek van de Mosselaar zijn ontwikkeling en pakte een zwaarbevochte dagzege. Van de Mosselaar komt voor Redeker uit in de Minimax en ziet daar Beau Heijmans en Toby Bradwolff als teamgenoten. In de Rotax Max Senioren is het Olympisch kampioen van 2014 Michael Pen die promoveert naar de Rotax max Senioren en in de DD2 Masters zien we Wim de Rue weer in actie, die momenteel als skileraar op de pistes in Frankrijk actief is.

Redeker Motorsport 2015

We blikken nog even terug op de laatste race met Niek van de Mosselaar; de winnaar in de MiniMax en Dani van Dijk, die meestreed om de zege bij de Micro Max.

Voor Niek van de Mosselaar was het een onvoorstelbaar en onvoorspelbaar Chrono Wintercup weekend in Berghem. Het weer liet zich van alle kanten zien; sneeuw, ijs, regen en zonneschijn!
Maar ondanks dat wist de rijder uit het Redeker kartteam, uitkomende in de minimax klasse, zijn visitekaartje af te geven. Na een spannende kwalificatie, met een verschil van maar 0,005 seconde, eindigde hij op een tweede plek. De pre-finale was een race met alles er op en eraan: “Na een superstart waarbij ik gelijk de leiding pakte, werd de rode vlag getoond veroorzaakt door een akelig ongeval in het middenveld. Een crash waarbij Glenn van Berlo hard de bandenstapel in ging, Glenn ik hoop dat het gauw weer helemaal goed met je gaat!”, zei Niek van de Mosselaar.
Onder de indruk van het gebeurde kwam Niek na de herstart als vijfde door. Er volgde een mooie en spannende strijd tussen de mannen voorin waarbij Van de Mosselaar uiteindelijk als vierde eindigde, een goede uitgangspositie voor de finale. De finale had alles wat een mooie wedstrijd in zich moet hebben. Close en fair racen, veel stuivertje wisselen in de kopgroep van 4. Twee ronden voor het einde, tijdens het inhalen van een achterblijver greep de talentvolle karter zijn kans! Positie 1 en deze stond hij niet meer af.

Voor de jonge karter uit Wijchen, pas 2,5 jaar actief in de kartsport, was dit zijn eerste overwinning. “Ik ben erg blij met deze overwinning”, liet de jonge rijder weten. “Mede dankzij de fantastische ondersteuning en ervaring van Pierre Redeker proeft dit naar meer! Op naar de volgende race, hopelijk weer met iedereen aan de start!”

Ook in de Micro Max deden de rijders van Redeker Motorsport mee in de voorste gelederen. Terwijl Senna Rodijk en Jort Coone zich knap manifesteerden in het volle veld met een respctievelijk achtste en vijfde plaats, streed Dani van Dijk mee om de ereplaatsen.
“Ik heb een heel leuk weekend gehad”, vertelde het jonge talent Dani van Dijk. “Ik ben erg blij met Pierre en blij dat mijn vader mijn monteur is. Ik ging heel goed met tijdrijden en was eerste en ik was daarmee drie tienden sneller dan de nummer twee.”

“Met de pre-finale ging ik ook goed en werd ik eerste. Ik wilde zo graag met de eerste beker naar huis. En toen de finale. Ik was weg als eerste en we reden met zijn drieën. Ik voorop en dan weer Justin en dan weer Rik. En dat wisselde af. Justin kwam voor mij en ik ging in strijd met Rik waardoor Justin iets weg kon lopen. En ik er niet meer bij kon komen. Ik was erg teleurgesteld in mijzelf en zo boos omdat ik eerste kon en wilde worden”, aldus het jonge talent, die pas drie kwart jaar bij Chrono Karting meedoet in de Micro Max. zijn ster groeit snel en hij is dit seizoen één van de rijders om rekening mee te houden. “Ik had wel de snelste rondetijd neergezet en ik heb wel veel geleerd. En ik heb heel veel zin in de volgende wedstrijd”, sloot de fanatieke karter af.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS