Karting • Chrono

Pepijn Kraaijeveld toont snelheid met tweede plaats in Chrono Wintercup: "Een goed gevoel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 februari 2017 15:42 • Print artikel

EINDHOVEN - Na sublieme trainingen waren zijn verwachtingen voor de races in Eindhoven tijdens de tweede Wintercup groot bij karter Pepijn Kraaijeveld. Dat bleek ook terecht, getuige zijn knappe tweede plaats in de finalerace bij de junioren. Het bewees dat de dertienjarige Dordtenaar komend seizoen één van de te kloppen rijders is in het Nederlands kampioenschap.

Pepijn Kraaijeveld

“Ja, ik ben hier blij mee”, zei een opgetogen Pepijn na afloop, die volop mogelijkheden zag voor het aankomende seizoen. “Ik heb grote stappen gemaakt en zit nu bij een nieuw team met geweldige ondersteuning.” De talentvolle Zuid-Hollander komt in 2017 uit voor de topformatie JJ Racing en heeft zodoende beschikking over de dominante krachtbronnen van JvD Power. “Er hangt een leuke sfeer in het team; iedereen helpt elkaar. En het werken met mijn nieuwe monteur Jeroen Sikkes gaat goed. We zijn al aan elkaar gewend.” Sikkes: “We zijn hier voor maar één ding, en dat is winnen. Dat begint met goed communiceren met elkaar en dat gaat goed.”

Kortom: aan uitstekende randvoorwaarden is dubbel en dwars voldaan. Komt het nu dus op Pepijn zelf aan om zijn talent en mogelijkheden om te zetten in klinkende prestaties. Op circuit De Landsard stelde de jongeling alvast niet teleur, getuige zijn knappe tweede plaats in de finale. Wel moest hij zich nog even over zijn zevende plaats in de prefinale heenzetten. Daarin werd de van pole gestarte rijder van de baan geduwd en leek het dat hij een podiumklassering kon vergeten. Maar dat ontmoedigde hem niet en zodoende stond hij volop gemotiveerd aan de start van de finale.

“Ik baalde wel van die eerste race”, bekende Pepijn. “Ik raakte bij de start mijn poleposition kwijt, die had ik gewoon niet moeten afstaan. Maar ik wist dat ik snel genoeg was.” Dat bewees hij direct. Want gestart vanaf de zevende plaats lag hij na de eerste bocht al vierde. Twee rondes later lag hij tweede achter raceleider Senna van Walstijn. “Ik wilde naar hem toe rijden, maar in het begin was hij steeds een tiende van een seconde sneller dan ik.”

Pepijn Kraaijeveld podium

In het midden van de race was de rijder van JJ Racing echter wel sneller dan Senna. Hij liep daarom op de raceleider in, maar weldra bleek dat het gat te groot was voor Pepijn om nog te kunnen dichten. Zodoende moest de sympathieke Dordtenaar zich tevredenstellen met de tweede plaats. Nog steeds een uitstekend resultaat, zeker gezien het feit dat hij van de zevende plaats moest starten in de altijd competitieve Rotax Max junior-klasse. “Deze tweede plaats geeft een goed gevoel voor de Wintercup van Valencia aankomend weekend. Daar hoop ik in de top vijf te kunnen rijden.”

Voor komend seizoen gaat Pepijn Kraaijeveld het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono bij de Rotax Max junioren rijden en ook het Europees kampioenschap in die klasse. Zijn ambities zijn duidelijk. “Ik wil kampioen worden in het NK en ik hoop op een plek in de top vijf in het EK!”

Pepijn Kraaijeveld wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: V8-Racing, Trefoil Trading BV, Kakace en Geka Bouw.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS