Karting • Chrono

Niek van de Mosselaar haalt zwaarbevochten podium bij NK in Berghem

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2015 07:34

BERGHEM - Niek van de Mosselaar gaat steeds beter in het NK Rotax Max van Chrono Karting. Langzaam maar zeker klimt de twaalfjarige karter uit Wijchen richting de top in de MiniMax-klasse. Hij raasde zondag op zijn thuisbaan in Berghem tijdens de zevende ronde van de titelstrijd dan ook knap naar het podium. “Ik ben heel tevreden. Ik heb de laatste tijd veel getraind”, verklaarde Niek van de Mosselaar zijn sterke prestaties tijdens een enerverend weekeinde racen op de Brabantse omloop. “Bovendien was de lay-out van de baan deze keer anders dan tijdens de vorige NK-ronde hier. De baan is nu sneller, daar houd ik van.”

Podium Niek van de Mosselaar

De coureur van het Redeker Kartteam rijdt dit seizoen voor het derde jaar wedstrijden. Afgelopen winter in de voorbereiding naar dit huidige seizoen was hij één van de hoofdrolspelers en werd Niek vice-kampioen in het Rotax Max winterkampioenschap. Toch blijft het in een talentenklasse als de MiniMax elke race weer leren en door de gigantische competitie tillen de rijders elkaar naar een hoger niveau. “Ik word nog elk seizoen veel beter. Zo heb ik veel progressie geboekt voor wat betreft het starten en het inhalen. Daar heb ik ook veel op getraind, dat je na de start meteen je snelheid benut. Dat gaat nu meestal goed.”

Het uit zich in zijn resultaten, zoals hij ook zondag in Berghem bewees. Na de succesvol verlopen trainingen, zette hij een uitstekende vierde tijd neer tijdens de kwalificatie. Het betekende zijn beste kwalificatie van het seizoen en daarmee dus veel goeds voor de races. Zo ging hij er bij de start van de eerste race razendsnel vandoor. Later werd hij ingehaald door een aantal concurrenten, maar Niek liet zich daardoor niet van de wijs brengen en knokte zich terug tot de zesde plaats.

De tweede race toonde eenzelfde beeld. Al lag Niek zelfs even op de derde plaats. Hoewel hij die plek jammer genoeg niet vast kon houden, zei het in ieder geval iets over de potentie van de talentvolle coureur met het blonde haar. Dat die derde positie geen toeval was, bewees hij in de derde race, want daarin lag hij na een aantal ronden ook brutaal op de derde plek. “Helaas verremde ik me op een gegeven moment en kreeg ik een paar zetjes van achteren. Daardoor zakte ik wat terug, want toen er één me voorbij kwam, kwam er een aantal andere rijders mee.”

Niek van de Mosselaar NK karting

Niek hield als een ervaren coureur het hoofd koel en besloot uit de drukte te blijven. “Ik wilde zorgen dat ik goed door de bochten kwam en voorkomen dat ik een crash terecht zou komen”, legde hij uit. Dat heeft me uiteindelijk het podium opgeleverd.“ En rest hem nu dus een tevreden gevoel over zijn optreden in Berghem.

Het sterkte zijn zelfvertrouwen voor het slotweekeinde in Kerpen op 17 en 18 oktober. “We rijden daar op een technische, moeilijk baan. Dat vind ik leuk. Ik verwacht daar wel in de top vijf of top zes te kunnen eindigen. Ik kijk er naar uit!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS