Karting • Chrono

Mike van Vugt kent een knallend eindschot in NK karting: vice- en rookiekampioen! "Lekker in mijn vel!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2017 08:20 • Print artikel

GENK – Met drie mancheoverwinningen denderde karter Mike van Vugt, BNL-kampioen van 2016, in Genk overtuigend naar een klinkende dagzege tijdens de achtste en laatste ronde van het Nederlands kampioenschap. Het fantastische eindschot van de net dertienjarige rijder uit Wognum bezorgde hem ook de titel bij de rookies. Mike heeft sowieso een topjaar, want ook internationaal reed hij zich in de kijker met overwinningen in het Europese kampioenschap Rotax Max en de Academy Trophy, waar rijders uit de hele wereld aan meededen.

Mike van Vugt

“Het was een superdag. Race één won ik met acht seconden voorsprong, race twee met vijf seconden en race drie ook”, blikte Mike terug op zijn zeer succesvolle weekeinde.
 
“Ik zat lekker in mijn vel. Als je dan als winnaar op het podium staat… Dat voelt heel goed. Ik heb het hele weekend gedomineerd, ben echt superblij. En ik werd dus toch nog rookiekampioen. Dat was natuurlijk supergoed. Ik had er niet op gerekend met één gemist raceweekend. Extra leuk.”

Dat Mike zo sterk zou rijden, werd tijdens de trainingen al duidelijk. Direct was het talent van JJ Racing één van de snelsten op de baan. “Daarna was de kwalificatie op een droge baan. Die ging heel goed, daar was ik blij mee. Ik had de poleposition met twee tienden van een seconde voorsprong op de nummer twee. Toen ging alles als vanzelf. Genk is een baan die me goed ligt. Bij de Academy en Euro Challenge reed ik er ook weg van de rest.”

Mike van Vugt

In retrospectief kan worden gesteld dat Mike een heel succesvol seizoen achter de rug heeft. De sympathieke Noord-Hollander werd in de Rotax Max junioren-klasse vice-Nederlands kampioen, Nederlands rookiekampioen, vice-Europees kampioen Rotax Max en vierde in de CIK FIA Academy Trophy. Met name aan zijn deelname aan de Euro Challenge bewaart hij bijzondere herinneringen. “Het was spannend. Wie de finale won, was kampioen. Ik finishte op een halve seconde van Tijmen van der Helm. Maar toch is het een goed seizoen geweest.”
 
Dat goede seizoen leverde Mike voor het tweede jaar op rij een ticket op voor de Grand Finals in Portugal. Vanzelfsprekend kijkt de rijder met startnummer zeventien uit naar het officieuze wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders dat eind deze maand in Portimão begint. “Het is weer een eer. Vorig seizoen kwam ik ook al in actie voor team Nederland. Hopelijk loten we deze keer wel goede spullen. In 2016 hadden we dan wel nummer zeventien, maar jammer genoeg geen geluk.”

De baan in Portugal kent hij niet. “Ik heb er nog nooit gereden, maar gelukkig leer ik nieuwe banen snel kennen. Natuurlijk ga ik voor de winst. Ik zie het wel. Lukt het, dan lukt het. Er is een heel sterk deelnemersveld met rijders uit meer dan vijftig landen dus eerst maar eens de finale halen.” De tegenstand zal hem overigens niet per se verrassen. “De meeste rijders daar, daar heb ik al eens tegen gereden. Ik heb er heel veel zin in!”
  
Mike van Vugt bedankt Jeffrey Groothuis, Jacco van Dijk, zijn vader en familie en de sponsors.

Mike van Vugt wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door JJ racing, Jvd power, Koelewijn Autoschade en Van Vugt Verkeersopleidingen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS